Da li vaš pas treba da jede meso, šargarepu ili ovas

Na tržištu danas postoji specijalizovana hrana za pse. Mnogi ljudi kupuju gotovu hranu, ali postoje namirnice koje slobodno možete dati vašem psu.

Meso za više energije

Psi treba da jedu meso zbog proteina koji im daju energiju. Meso poput piletine, svinjetine ili govedine sadrži dosta proteina, nije masno, sadrži vitamine i amino kiseline koje su potrebne da stimulišu metabolizam psa.

Losos i tuna za sjajnu dlaku i zdrav imuni sistem

Masne ribe kao što su losos i tuna su odlični izvori omega-3 masnih kiselina, što je odlično za njihovu dlaku, mozak i imuni sistem.

Ovas za bolje varenje

Odličan izvor vlakna koje poboljšava probavu i čini da se pas oseća prijatno. Ovas se preporučuje za starije pse.

Peršun za svež dah

Nekoliko kašičica iseckanog svežeg peršuna dodajte hrani vašeg psa. Iako poboljšava dah, takođe je bogat izvor kalcijuma i kalijuma.

Grašak

Kalijum je važan mineral za opšte zdravlje pasa, kao i ljudi. Grašak obiluje fosforom i vitaminom B. Jednostavno dodajte šaku graška u činiju vašeg psa.

Šargarepa

Sjajna hrana za vašeg psa, jer je dobar izvor vitamina. Šargarepa je takođe tvrda što je čini idealnom namirncom za zube vašeg psa.

Jogurt i sir

Mlečni proizvodi su idealan izvor kalcijuma, i pored toga što su odlični za kosti i zube, jogurt i kefir imaju probiotska svojstva. Samo budite pažljivi i izbegavajte one sa voćem i zaslađivačima.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group