Porodica - Kućni ljubimci

Da li psi smeju da jedu ovsenu kašu?

Poznat vam je sigurno onaj pogled koji vam upućuje vaš ljubimac, molećivo vas navodeći da mu date kašiku-dve vašeg omiljenog doručka?

Ovsene pahuljice predstavljaju jedan od najboljih načina da započnete svoj dan. Prepune su vlakna, snižavaju holesterol i drže vas sitim sve do ručka. Međutim, da li smete da ih date i svom krznenom prijatelju? Pitali smo stručne veterinare za savet, a evo i njihovog odgovora – DA, vašem psu možete da date ovsene pahuljice.

Štaviše ovas se često nalazi u komercijalno pripremljenoj hrani za pse, kao alternativa ugljenim hidratima. Ovsena kaša je takođe odlična opcija za pse koji su osetljivi ili alergični na žito i pšenicu. Srećom vrlo mali broj pasa je alergičan na gluten koji se nalazi u pšenici i drugim žitaricama, tako da sasvim izvesno vašem ljubimcu možete da ponudite svoj doručak.

Između ostalog ovsena kaša je odličan dodatak ishrani ako vaš ljubimac ima dijareju, jer deluje kao vezivno sredstvo. Ovsena kaša sadrži vitamin B koji pomaže u održavanju zdrave dlake psa, kao i omega 3 masne kiseline koje su dobre za zdravlje njegove kože. Svakako pri priremanju ovsene kaše za ljubimca pobrinite se da je dobro skuvana jer sirova može da mu iziritira stomak. I najvažnije od svega pripremajte je sa vodom, jer psi ne vare dobro mleko. Dodatak šećera je takođe nepoželjan, kako za vas tako i za vašeg psa.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group