Da li morski prasići mogu da jedu breskve?

Morski prasići su biljojedi, kojima ne samo da je potrebno različito voće i povrće u ishrani, već oni ujedno i uživaju u tome da ga jedu.

Zeleno, lisnato povrće i seno bi trebalo da se nalazi na njihovom svakodnevnom meniju, ali i poneka voćka, poput breskve može im se ponuditi u obliku poslastice. Ako znate koje voće vaše morsko prase sme da jede, možete mu obezbediti zdravu i uravnoteženu ishranu.

Da li morski prasići mogu da jedu sve vrste breskvi?

Kratak odgovor na ovo pitanje je DA. Morski prasići mogu da uživaju u svim vrstama breskvi, ali to ne znači da bi im trebalo dati neograničenu količinu ovog slatkog voća. Ako im se breskve dopadaju, povremeno im možete dati da se s njima zaslade, ali one ne bi trebalo da su njihova svakodnevna poslastica. Takođe, moglo bi se dogoditi da vaše morsko prase preferira jednu o odnosu na druge vrste breskvi.

Da li su breskve bezbedne za morske prasiće?

Različite vrste breskvi mogu u sebi da sadrže različite nivoe vitamina i minerala, ali su sve bezbedne za vaše morsko prase. Ono što bi trebalo naglasiti je da breskve sadrže visok procenat prirodnog šećera u sebi i da zbog njega nisu preporučljive za svakodnevno konzumiranje. Manji komad breskve na nedeljom nivou je sasvim dovoljan, jer više od toga može dovesti do zdravstvenih problema poput dijabetesa i oštećenja zuba.

Da li breskve sadrže u sebi vitamin C?

Morskim prasićima je potreban dodatni vitamin C u ishrani, tako da je hrana sa visokim procentom ovog vitamina poželjna na njihovom meniju. Breskve imaju u sebi manju količinu vitamina C, ali ima voća i povrća koje ga ima znatno više. Tako na primer paprika i peršun, kao i jagode imaju mnogo više vitamina C u sebi od breskvi.

Druge voćke koje su bezbedne za morske prasiće:

  • Jabuke, banane, kupine, borovnice, dinje, brusnice, grejp, guava, kivi, mango, pomorandže, ananas, šljive, maline, jagode, mandarine, paradajz i lubenica

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group