Da li mačke vole hladnu ili toplu vodu prilikom kupanja?

Mačke su poznate po tome što ne vole preterano vodu.

Ovo se odnosi kako na njeno konzumiranje, tako i na kupanje. Budući da su tako posvećene nezi svog krzna, u tom pravcu im i nije naročito potrebna naša pomoć. Međutim, njihova radoznalost ih često može dovesti u situacije u kojima se mogu prilično zaprljati. Tada njihov jezik postaje nemoćan kada je temeljno čišćenje u pitanju i ono što im je neophodno je kupanje.

U nastojanju da kupanje bude što je manje moguće stresno vašoj mački, a samim tim i da vi prođete bez ogrebotina, trebalo bi da se pobrinete da voda bude što prijatnija. U tom slučaju, postavlja se pitanje: da li mačke više vole hladnu ili toplu vodu prilikom kupanja?

Idealna temperatura vode prilikom kupanja mačke

Vreme za kupanje može čak i vrlo umiljatu mačku pretvoriti u krakato čudovište koje se opire svim silama da izađe iz vode. Ali, hteli mi to ili ne, kupanje je ponekad zaista neophodno. Tajna uspešnog kupanja svodi se na odgovarajuću temperature vode. U idealnom slučaju ona bi trelano da je što bliža telesnoj temperaturi mačke, što je oko 38 stepeni Celzijusa. To je malo viša temperatura u odnosu na ljudsku. Ukoliko se desi da je voda hladnija ili toplija od ove, ona mački neće biti prijatna.

Pored toga spoljašnja temperatura u velikoj meri utiče na to da li će mački više prijati toplija ili hladnija kupka. Po vrelom letnjem danu, ona bi mogla da uživa u malo hladnijoj vodi nego inače. Isto važi i za hladne zimske dane, s tima da ne bi trebalo preterivati u razlici u temperaturi.

Da li mačke više uživaju u toplijoj ili hladnijoj vodi?

Iako se preferencije mačaka mogu razlikovati od jedne do druge, primetno je da većina njih više voli topliju vodu nego hladniju. Pre prvog kupanja zaista je nužno da koristite termometar kako biste odredili temperaturu vode i videli da li ona prija vašoj ljubimici.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group