3 najčešće greške koje prave vlasnici pasa

Zimsko vreme donosi vlasnicima pasa potpuno nov set izazova u odnosu na letnju sezonu.

Mnogi vlasnici se nađu u dilemi, jer s jedne strane žele najbolje za svog psa, a s druge su tu beskonačne opcije i podeljenja mišljenja u vezi sa važnim pitanjima. Ali, ako ste voljni da poslušate reči stručnjaka otkrivamo vam šta Cezar Milan, čuveni “šaptač psima” ima da kaže o najvećim greškama koje prave vlasnici pasa.

Prva greška koju skoro svi vlasnici pasa prave

Verovali ili ne, ali najveća greška koja se “provuče” gotovo svakom vlasniku psa je ta što svog ljubimca posmatra kao svoje dete. Ovakav stav je na duže staze neproduktivan kako za psa, tako i za vlasnika. Milan ističe da je od velike važnosti da vlasnici pasa budu i ostanu samouverene “vođe čopora”. Vi ste tu da svom psu “saopštite” koja su to pravila koja mora da poštuje, kao i koje granice i zabrane za njega postoje.

Druga greška – pitanje odeće za pse

Potrebe pasa su individualne, kada je odeća u pitanju primećuje Milan. Ako vaš ljubimac ima tanku dlaku, moguće je da će mu biti potrebna dodatna zaštita u toku zime. Ako volite da sa njim često provodite vreme napolju tokom zimskih meseci, a njegovo krzno je prilično tanko, džemper ili jakna nisu loša opcija. Greška bi bilo pretpostaviti da svi psi imaju dovoljno debelo krzno da se zaštite od hladnoće. Mada, ističe Milan ne bi trebalo preterivati s modnim dodacima kada su psi u pitanju.

Treća geška – pitanje obuće za pse

Ovo takođe zavisi od rase psa koju imate i vremenskih uslova. Iako deluje kao da su šape psa kreirane tako da mogu da podnesu kako tople tako i hladne uslove, one ipak imaju svoje granice. U tom pogledu zaštita psećih šapa je neophodna kako ne bi došlo do promrzlina. Čizme su dobra opcija za pse, jer ih štite kako od vlage i hladnoće, tako i od soli koja se posipa po putu i raznih drugih hemikalija. U početku će vašem ljubimcu biti čudno da hoda u njima, ali uz malo prakse po kući sasvim će se dobro snaći. Opet, naglašava Milan greška je pretpostaviti da psu nije potrebna obuća, iz prostog razloga što se o tome do skoro nije ni razmišljalo.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group