Vintage estetika i retro dizajn: nova modna revija Chanel

Nostalgična modna pista, okružena kamerama i blicevima, omaž je modnim revijama osamsesetih…

Zatvarajući nedelju mode u Parizu, Virdžini Vijar je predstavila Chanel kolekciju proleće/leto 2022, inspirisanu fotografijama. “Budući da se moda zasniva na odeći, modelima i fotografima… Karl Lagerfeld je nekada sam fotografisao Chanel kampanje. Danas, ja angažujem fotografe. Volim da vidim na koji način oni doživljavaju Chanel. To me inspiriše i osnažuje”, objašnjava slavna dizajnerka. Prateći prezentaciju, kreativna direktorka angažovala je fotografski duo, Inez & Vinoodh za seriju fotografija i video snimaka u kojima se pojavljuju prijatelji brenda, poput Lili Rouz Dep, Alme Jodorovski, Dženi iz BLACKPINK, Rebeke Dajan i mnogih drugih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Predstavljena u savremenom prostoru, budući da regularni Grand Palais u kome se inače održavaju modne prezentacije Chanel prolazi kroz renoviranje, nova modna revija slavila je Chanel DNK. Prvih nekoliko izgleda bilo je posvećeno Karlu Lagerfeldu i njegovom stažu u Chanel brendu, sa CC brendiranim kupaćim kostimima. Više dizajna inspirisanih devedesetim osvojilo je modnu pistu, uključujući mini haljine, kockaste jakne i klasična odela od tvida. Tokom revije, Vijar je sa nama podelila svoje viđenje teksasa, pored rebrastih pletenih setova, akcentovanih pastelnim bojama. Modna revija zatvorena je asortimanom odvažnih dezena na suknjama i haljinama od šifona.

U našoj galeriji možete videti čitavu kolekciju, dok vas snimak revije očekuje ispod:

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group