Yves Saint Laurent proleće 2024: reinterpretacija omiljenih klasičnih modela

Legendarni dizajner Iv San Loran je jednom rekao: "Šanel je oslobodila žene, a ja sam im dao snagu..."

Čini se da je upravo ova izjava bila povod za spektakularnu reviju pod svetlima Ajfelovog tornja, gde je kreativni genij Entoni Vakarelo predstavio najnoviju prolećnu kolekciju za 2024. godinu. Zamislite i sami: reinterpretacije safari jakni i kombinezona, uz zvučnu podlogu i poetski glas Katrin Denev koji je očarao slavnu publiku.

Od 49 izgleda u ovoj kolekciji, gotovo svi su odisali klasičnim siluetama čuvenog dizajnera, uključujući haljinu u kaftan stilu. Naravno, Vakarelo je dodao svoj prepoznatljiv pečat, transformišući obične bež i tamnosmeđe tonove u ciglasto crvenu, šafran žutu i duboke nijanse nevena.

Stav ove kolekcije je pragmatičan, sa dnevnim izgledom koji istražuje modu kroz opuštenu siluetu, za razliku od prethodnih sezona. Dizajner je takođe crpeo inspiraciju iz nekoliko ikoničnih žena, poput Amelije Erhart i francuske pilotkinje Adrien Bolan, i istražio koncept pretvaranja muških elemenata garderobe u ženstvenije.

Druga tema se ogledala u raznolikim, prevelikim siluetama — mnoge su bile istaknute pojasom u struku, a potom su dodatno dramatizovane velikim, krupnim, metalnim minđušama koje su visile sa ušiju modela kao umetnička dela. Drugi modeli nosili su male kožne kape u avijatorskom stilu, dok su srebrne i zlatne narukvice bile elegantno složene sa rukavicama.

Nakit visokog sjaja je bio sveprisutan: od klasičnih metalnih ogrlica do zlatnih kopči za kaiš koje su ukrašavale debele kargo pantalone i haljine inspirisane 70-im godinama prošlog veka. Naravno, prisutni su bili i svi klasični dodaci brenda: visoke potpetice koje sežu do neba i kožne rukavice.

Suptilna igra tekstura je dodala intrigantnu notu. Prozirne majice bez rukava i tanke, prozračne čarape su se suprotstavljale debelim, khaki materijalima. Iako je utilitarizam dominirao ovom kolekcijom, bilo je obilje detalja koji su označili prolećni duh, poput stilizovanja narukvica preko rukavica ili kombinovanja metala na nekonvencionalan način.

Možda će 2024. godina biti godina kombinezona sa kaišem ili modifikovanih safari jakni? U svakom slučaju, ako je ova kolekcija pokazatelj, čini se da će veliki džepovi biti svuda prisutni ovog proleća.

U galeriji pogledajte nekoliko najboljih modela iz pomenute kolekcije...

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group