Tom Ford proleće 2024: nova era glamura i seksepila

Za svoju debitantsku kolekciju, novi kreativni direktor Piter Hoking oslonio se i na prošlost i na sadašnjost kako bi dao život svojoj viziji...

Stavljajući svoj pečat na karakteristične kodove brenda kako bi stvorio nešto što se jasno razlikuje, Hoking je zadivio svet mode svojim aktuelnim modelima za prvi deo ove godine. Spajajući jaz između ženske i muške mode sa finim krojenjem, živopisnom paletom boja i metalnim akcentima, kolekcija za proleće 2024. označava novu eru za ovaj poznati brend.

Za sve one koji nisu upućeni, Hoking je imenovan za kreativnog direktora brenda Tom Ford aprila 2023. Pre toga, radio je sa Fordom punih 25 godina, dizajnirajući mušku odeću u Gučiju pre nego što se pridružio Fordovom istoimenom brendu.

Kolekcija za proleće 2024. otvorena je crnom reljefnom jaknom, opasanom kaišem i uparenom sa visokim mokasinama nalik na lateks. Zatim je došla uska maksi haljina ukrašena pojasom niskog struka od pozlaćenog metala.

Kako je revija odmicala, snažna mešavina ne tako suptilnih Fordovih kreacija i Guči referenci iz 90-ih je počela da dolazi do izražaja. Bilo je malih kožnih šortseva sa odgovarajućim krojenim jaknama i reljefnim kompletima košulja, odela na trake, mini haljina sa resama, pletenih maksi haljina otvorenog tkanja i sportskih bomber jakni.

Kožni detalji — raskopčane jakne za žene i raskopčane košulje za muškarce — bili su verni Fordovom etosu čistog seksipila. Svaki model nosio je par naočara za sunce sa potpisom brenda, elementa koji je postao sinonim za Forda i njegovu estetiku. Zlatna odela su bila besprekorna u kroju i izvedbi. Rumene, svilenkaste safari mini haljine i odela od somota govorili su o nostalgiji Fordovog dela, ali sa modernim obrtom.

Pletene haljine bez leđa i blistave haljine sa resama izgledale su kao da su spremne za crveni tepih - i sigurno će slavne prijateljice brenda poput Džulijan Mur kupiti neke od glamuroznijih haljina kada dođe sezona nagrada.

„Toliko Tomovih dizajnerskih referenci je postalo ukorenjeno u meni“, rekao je Hoking pre predstavljanja kolekcije. „Iskoristio sam to da kreiram sopstvene kodove - glamura, seksipila, elegancije i lepote.

Lako je shvatiti zašto kreativni direktor tako prirodno odgovara brendu i toliko je prilagodljiv estetici koju je Ford izgradio. Osim toga, u svetu konstantnih, ubrzanih ciklusa trendova, postoji nešto zaista prijatno u kontinuitetu.

U galeriji pogledajte kako izgledaju neki od pomenutih modela...

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group