Dior: 6 glavnih trendova sa revije FW 2024/25 koji nas pripremaju za sledeću sezonu

Dior je predstavio novu kolekciju za sezonu jesen/zima 2024. i otkrio trendove koji nam dolaze.

Istorija kuće Dior je narativ koji počinje glamurom visoke mode i dopire do kolekcije Miss Dior Ready-to-Wear. Od svog osnivanja 1946. godine od strane Kristijana Diora, kuća je proputovala impresivno putovanje kroz svet mode, pokazujući izuzetnu izradu i inovacije.

Visoka moda je bila prvo poglavlje Diora. Kristijan Dior je 1947. godine predstavio svoju prvu kolekciju, koja je postala popularna kao " New Look". Ovu kolekciju odlikovale su ženstvene linije, duge haljine i bogate tkanine i promenila je lice mode posle Drugog svetskog rata.

Haute Couture je i dalje srce brenda Dior već mnogo decenija, stvarajući zapanjujuće kreacije za klijente visokog profila. Dizajneri koji su nasledili osnivača, kao što su Iv Sen Loran i Džon Galijano, nastavili su tradiciju visoke mode. Međutim, vremenom je Dior shvatio potrebu da bude pristupačniji u svetu mode. Ovo priznanje dovelo je do stvaranja kolekcije Miss Dior Ready-to-Wear.

Dior revija jesen/zima 2024/2025 bila je povratak u šezdesete godine prošlog veka, kada je kuća, sa Markom Boanom na čelu, prvi put lansirala liniju Miss Dior Ready-to-Wear. Inspiracija je došla iz arhive kuće, a posebno Marija Gracija Kjuri kreirala je novu kolekciju, zasnovanu na kolekciji Miss Dior, a kada je prvi butik otvoren u Parizu  omogućeno je da više žena upozna ponudu modne kuću.

Hajde da vidimo 6 trendova koje smo izdvojili sa revije FW 24/25 i pripremimo se na vreme za jesenje trendove.

Fedora šeširi

Iako je Dior istorijski bio poznat po svojim šeširima, ove sezone, fedora je zauzela centralno mesto kao nikada ranije. Nosile su ih žene u kasnom devetnaestom veku kao simbol aktivizma za ženska prava, zagovarajući oslobođenje, a nismo mogli da ne primetimo njihovo prisustvo kao suptilan naklon moćnim ženama koje se oblače, kao i ženi koja stoji iza kolekcije. Nosićemo ih sa jaknama i suknjama kada se leto završi.

Leopard Print

Leopard print je nešto što možete nositi iznova i iznova i nikada ne izlazi iz mode. Za jesen/zimu 2024/25, Dior je dao ovom printu neku vrstu nadogradnje. Trikotaža sa leopard printom skoro svetluca zahvaljujući sjaju koji se provlači kroz konac, dok će ležerniji kaput sa kaišem upotpuniti svakodnevnu garderobu.

Neutralne boje

Neutralna paleta boja u zemljanim tonovima dominirala je ovom kolekcijom. Od svetlih belih haljina do kaputa, pa čak i čizama do kolena u stilu 60-ih, paleta je bila usklađena sa pametnim logotipima i tonovima da bi se dodala posebna  dimenzija. Suknje i kaputi kamel boje dominirali su prvom polovinom kolekcije, postavljajući pitanje: da li će ovo biti boja jeseni? U najmanju ruku, izgleda da će sve u nijansi peska biti glavni trend sledeće sezone.

Teksas

Ako sledeće jeseni nosite farmerke, bilo bi mudro da se inspirišete stilom 70-ih. U kolekciji smo videli predloge sa širokim farmerkama i dugim teksas jaknama gotovo u stilu kaftana. Uparite ih sa dugom košuljom da biste razbili monotoniju.

Logomania

Ljubitelji statement komada biće srećni da čuju da sledeće sezone treba da nosite veliki, smeo i ulepšan logo na svojoj odeći. Pogled Marije Gracije Kjuri na trend doveo je do toga da se logo „Miss Dior“ pojavi na odelima i sakoima, u čast privlačnosti Marka Boana, kao i do veoma voljenog mirisa Miss Dior, koji je nedavno predstavljen.

Karirana odeća

Karirani print je ponovo u trendu, kao što smo videli iz nove Dior kolekcije. Naravno, obnovljen je kroz boje, stilove i veličine. Imajte na umu da su karirana odela protivteža ovogodišnjem strogom, bezvremenskom trendu odevanja. Takođe, karirani kaputi su u ponudi kao statement izbor u gornjoj odeći za zimu, dok su karirane suknje kombinovane sa svim osnovnim komadima sezone.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group