Ralph Lauren kolekcija za proleće: spoj klasičnih silueta sa modernim detaljima

Poslednji put kada je Ralph Lauren predstavio svoju kolekciju na Njujorškoj Nedelji Mode bio je septembar 2019. godine.

Taj događaj ostao je upamćen po svojoj glamuroznosti i raskoši, čak i pre pandemije. Lauren je pretvorio balon salu na Vol Stritu u "Ralphov klub", postavivši stolove sa kabaretskim sedištima za poznate ličnosti i angažujući Janelle Monae da izvede medley hitove iz doba džeza.

Ovog puta, atmosfera je bila drugačija. Iako su brojne poznate ličnosti bile prisutne, ambijent je bio kao iz umetničkog ateljea spojenog sa Laurenovim rančem u Koloradu. Revija je održana u praznom skladištu na ivici Bruklinskog vojnog brodogradilišta, a jedini način da znate da ste u Njujorku bio je red crnih automobila koji su čekali da prevezu goste nazad na Menhetn.

U četiri godine odsustva s rasporeda, njujorška modna scena doživela je generacijski pomak; grad je prepun mladih početnika i malih brendova koji mogu da se takmiče. Zvezdana moć i postavka bili su dokaz Laurenove pozicije na vrhu američkog modnog biznisa. Hoće li neki od današnjih početnika uspeti da dostigne njegov nivo? Valja imati u vidu da je Lauren pokrenuo svoj biznis 1967. godine, to je važna činjenica koja dovoljno govori o odgovoru na ovo pitanje.

Kolekcija za proleće 2024. godine bila je prepoznatljivo Ralph, ali je takođe probila nove granice. Počela je sa "najameričkijom" tkaninom, džinsom, ali je Lauren te komade odeće kombinovao sa šifonom i tilom, a zatim prekrio šljokicama i biserima. Originalno i luksuzno, s obzirom na to da su siluete s kojima je radio bile jednostavni sakoi i pantalone za svakodnevno nošenje.

Revija je zatim prešla na niz crno-zlatnih izgleda i priliku da se igra sa kućnim elementima poput RL loga, koji je istaknut na torzu pripijene crne haljine ukrašene biserima, i vojne jakne, koja je bila zavezana preko svilenih pantalona i sandala. Završna zlatna haljina od lamé materijala koju je nosila Christy Turlington bila je pravi spektakl.

Kopče za kaiševe, predomenzionirane i sa logom Ralph Lauren, dobile su dosta pažnje, uključujući izgled koji je Laurenove poznate muške kravate pretvorio u svilene topove i pidžama - pantalone. U ovom delu revije mogli smo da vidimo i haljine od svilenih tkanina u boji dragog kamenja sa dubokim resama na ivicama, kao i haljine sa bodijem od madras printa koji je jedna od onih neobičnih kombinacija koje Lauren tako ubedljivo radi.

Reviju je pratila večera u drugoj sobi sa širokim drvenim podovima i kristalnim lusterima. Pomalo rustično, ali definitivno glamurozno. U galeriji pogledajte neke od najzanimljivijih kreacija čuvenog modnog dizajnera.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group