Kalifornijski snovi oživljavaju u novoj Chanel Cruise 2023/24 kolekciji

Više slika

Više slika

Chanel je u Los Anđelesu predstavio kolekciju Cruise 2023/24.

Pre 16 godina, tačnije 2007, na aerodrom Santa Monika u Los Anđelesu „sleteo” je privatni avion iz kog su modeli izlazili na pistu kako bi prikazali Chanel Resort 2008 kolekciju. Bila je to jedna od revija za pamćenje, a sada je reinterpretirana prikazom cruise kolekcije za 2023/24.

Francuska kuća i Viržini Viar su potražili inspiraciju u holivudskom glamuroznom stilu i kalifornijskom snu: kolekcija Cruise 2023/24 je „poziv da budete u centru pažnje i nikada ne siđete sa plesnog podijuma“. Ili da budemo precizniji, sa staze za vožnju rolera koja je bila u jednom od Paramount studija koji je bio domaćin revije.

Modna revija je održana u srcu vodeće svetske filmske industrije, Holivudu, a sjajne zvezde nisu mogle da izostanu iz prvog reda. U centru pažnje bila je Margo Robi, koja je svojim glam boho stilom izgledala kao da je izašla iz filmskog kadra, dok su ambasadori kuće Kristen Stjuart, Marion Kotijar i Margaret Kueli kompletirale A-listu gostiju.

"Između odavanja počasti glamuru velikih filmskih zvezda i isticanja sveta zabave koji ima veze sa aerobnim vežbama, sportom i vožnjom rolšua, između sna s jedne strane i onoga što želite da obučete s druge, sve je u balansu“, navodi Viržini Viar povodom kolekcije.

Istina je da kada pogledate odevne komade, misli vas ne vode ka velikim ekranima i crvenom tepihu, već prema devojkama u bikiniju koje srećete na kalifornijskim plažama - sve je podsećalo na slavna vremena Džejn Fonde i Sindi Kraford, zlatna vremena aerobika, ali i svakodnevice ovog grada. Cruise kolekcija za 2024. predstavila je savršeni miks – šareno i elegantno prožeto glamurom 20-ih i 30-ih, ali i impresivnih 70-ih i 80-ih. 

Prikazujući nešto između devojaka iz susedstva i filmskih zvezda, Chanel predlozi uključuju odela inspirisana 60-im godinama, ogrtače i ležerne komade od frotira, večernje haljine - i mnogo dodataka! Cruise 2023/24 prenosi poruku da svaka žena može da se transformiše u holivudsku zvezdu noseći Chanel.

Energija koju prenosi kolekcija jedinstveno je prikazana kroz paletu boja u kojoj koegzistiraju vanvremenske boje kuće, pastelne nijanse i nove fensi boje. Pored legendarne bele i crne, susreću se i nijanse roze, koje Viar voli, kao i zlatne koja upućuje na glamur Holivuda, svetla projektora koja su uvek usmerena na njegove protagoniste, ali i večito kalifornijsko sunce.

Jedinstvena energija kolekcije ogleda se i u tkaninama, vezovima i printovima, a ključnu ulogu ima niz motiva: zlatni kvadrati, disko kugle, milkšejkovi i roleri, palme i zalasci sunca iznad Tihog okeana, koji odražavaju ne samo zabavni duh nove kolekcije, već i raspoloženje koje bi Karl Lagerfeld voleo.

Kako bi rekla Viržini Viar, „ideja je da se ponudi dašak svežeg vazduha, putovanje, lagana i srećna fantazija“.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group