Saint Laurent FW22: nova kolekcija Entonija Vakarela zavodljiva je u svojoj jednostavnosti

Saint Laurent FW22: nova kolekcija Entonija Vakarela zavodljiva je u svojoj jednostavnosti

Pogledajte galeriju
Broj slika: 10

U eri punoj preterivanja, nova kolekcija Saint Laurent je dašak svežeg vazduha, simbol elegancije, inspirisana prvim koracima kreativnog direktora kuće.

Entoni Vakarelo, umetnički direktor francuske kuće Saint Laurent, nastavlja da se inspiriše siluetama prošlosti, što je dokazala i njegova revija, predstavljena u Parizu, tradicionalno sa Ajfelovom kulom u pozadini. Art deco reference i elementi iz bujne ere 30-ih i 80-ih pojavili su se u njegovoj novoj jesenjoj kolekciji, koja je bila posvećena njegovom ocu, koji je preminuo prošlog meseca. Želeći da oda počast njemu, Vakarelo se postarao da na svako mesto stavi karticu sa porukom: „Mom ocu“.

Vakarelo se tokom godina transformisao u vrhunskog dizajnera, koji uspeva da nam „proda“ seksepilnost kao ultimativni oblik visoke, vrhunske mode: izložene ženske bradavice, izuzetno dubok dekolte, providne tkanine, suknje koje postaju sve kraće stavljajući ženske noge u prvi plan. Tokom sezone u kojoj svečane haljine, mini suknje, koža, lateks, čipka i trend stilova donjeg veša žive svoje vreme, možemo pretpostaviti da je Vakarelo uveren da je sada njegovo vreme da zablista.

Ipak, ovaj dizajner nas je mnogo puta prijatno iznenadio i odlučio je da to učini i sada, jer je za svoju novu kolekciju rešio da se udalji od svoje klasične estetike i osvrne na nešto praktičnije.

Izuzetno luksuzna i uglavnom u crnim tonovima, nova kolekcija Saint Laurent sastoji se od serije odeće koji čvrsto obuhvata žensku siluetu. Svi kodovi YSL su bili tu, ali posmatrani iz malo drugačije perspektive. Besprekorno krojenje, smokinzi, duge uglađene haljine i dinamične ženske siluete našli su se u srži DNK kolekcije.

Kolekciju je takođe inspirisala britanska spisateljica, pesnikinja i politička aktivistkinja Nensi Kunard, čiji su zaštitni znak oduvek bile prevelike narukvice, odlični primerci afričke kulture, koje je volela da nosi. Pažnju su nam privukle i trodimenzionalne metalik srebrne i pozlaćene ovalne minđuše, koje su uspele da daju fin izgled ženstvenom izgledu, trend koji želimo da usvojimo već sada.

Čiste linije su izražene kroz delikatne haljine koje su kombinovane sa veoma visokim potpeticama i prevelikim kaputima, stvarajući savršen balans između najženstvenijih i najmuževnijih silueta, baš kao što je i sam Iv radio.

Od svih komada, posebno su nam se dopale bunde od eko krzna koje su ličile na veliki topli zagrljaj, ali i prevelike bajkerske jakne i blejzeri sa naglašenim ramenima. Već sada smo sigurni da će ovi komadi biti "viralni" sledeće zime uz crvene sočne usne i naš najsenzualniji osmeh (bez maski).

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group