Moda - Modne revije

Pozorišne hronike: Gucci proleće/leto 2019

Alesandro Mikele je predstavio novu kolekciju u Parizu koja je posvećena zvezdama italijanske pozorišne eksperimentalne scene kasnih sedamdesetih.

Leo de Berardinis i Pearl Paragalo su tokom sedamdesetih bili ključni za "pozorišne slike" koje su rođene sedamdesetih. Zapravo, slične pozorišne „slike“ i značenja predstavio je Mikele na Gucci reviji proleće/leto 2019.

Ovaj put je mešanje tekstura i tkanina, dekora i odštampanih materijala, silueta i volumena, zamišljeno kao ilustracija dualiteta svega što se može videti i osetiti.

Revija je bila podeljena na dva dela, između kojih je Džejn Birkin, ustala sa svog sedišta iz publike i otpevala jednu od njenih omiljenih pesama „Baby Alone in Babylone“ koju je za nju 1983. napisao Serž Gensbur.

Estetici sedamdesetih, pozorišnim temama, legandarnim zvezdama dodat je papagaj na ramenu jednog od modela, leteće svinje, perle, šljokice i torbe sa likom Mikija Mausa. Sve ovo je kolekciju pretvorilo u standardni koktel modne kuće Gucci.

foto:Vogue

M.L.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group