Louis Vuitton podiže modu do maksimuma sa prevelikim proporcijama detalja za kolekciju SS'23

Nikolas Geskjer postaje sve odvažniji i kolekcijom Louis Vuitton proleće/leto 2023. podiže... proporcije na još jedan nivo!

Louis Vuitton je predstavio svoju kolekciju proleće/leto 2023 poslednjeg dana pariske Nedelje mode, revijom koja je održana u muzeju Luvr. Ukoliko možemo navesti samo jednu stvar kojoj smo se divili u novoj kolekciji vodeće francuske modne kuće, onda je to definitivno lakonsko i samouvereno raspoloženje Nikolasa Geskjera, praćeno njegovom željom za eksperimentisanjem. Vrlo brzo se, zapravo, shvata o čemu govorimo: u ovoj novoj kolekciji umetnički direktor stavlja modu pod lupu i naglašava svaki mogući detalj u svojim kreacijama. 

Svrha kolekcije je da ženstvenosti obezbedi vrhunski prostor koji zaslužuje uz isticanje ogromne ponude „sporednih protagonista” krojenja poput dugmadi, nitni i rajsferšlusa. Rezultat: u isto vreme atraktivna, neobična i definitivno uzbudljiva kolekcija!

Dizajner ne može biti jasniji u novoj Louis Vuitton kolekciji, koja nam na jedinstven način prikazuje značaj malih detalja, odvažnosti, slobode izražavanja i moći mašte. Možemo slobodno reći da je to zapravo lajtmotiv Louis Vuitton kolekcija koje potpisuje Geskjer: one su hrabar predlog da budemo ono što osećamo.

Šta smo videli u novoj kolekciji za proleće/leto 2023?

U novoj ponudi brenda oduševljeni smo usklađenim komadima i haljinama sa širokom upotrebom plisea i puf kragnji, odelima i polo haljinama sa dezenima koji imitiraju dizajn kaiša sa kopčama, mini haljinama sa naglašenim naborima, mini kožnim haljinama sa koloritnim pačvork dizajnima i dekoracijom od mašni, ali i haljinama koje podsećaju na lutke od tila i čipke, pri čemu je sve kao glavnu odliku posedovalo naglašene detalje: nitne, rajsferšluse, vez i dugmad. 

Nastavak se, naravno, ne razlikuje: štepane jakne, kožne jakne, prsluci, kožni mantili, kožne haljine A kroja, plisirani gornji delovi upareni sa pantalonama po meri, podložni su istom distorzivnom raspoloženju koje naglašava detalje kao što su metalni delovi na tregerima, kaiševi na ramenima, kožni kaiš koji postaje toliko širok da pokriva skoro ceo struk.

Iz eksperimentalnog raspoloženja koje karakteriše kolekciju Louis Vuitton nisu isključeni ni dodaci koji upotpunjuju izgled: đonovi na kožnim čizmama modela su prirodno masivni, neke torbe poprimaju oblik etiketa na koferima, dok se male, nežne pochette pretvaraju u obimne clutch modele.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group