Le Papier - trendovi koji su se izdvojili iz Jacquemus kolekcije za jesen 2022

Simon Port Žakmis je predstavio svoju kolekciju na lokaciji koja je inspirisala Vinsenta van Goga.

„Želim da budem ime svoje generacije“, izjavio je dizajner neposredno pre predstavljanja svoje kolekcije za jesen 2022 na lokaciji koja podseća na lunarni pejzaž ili postavku filma koji se dešava u budućnosti. Simon Port Žakmis je već postigao svoj cilj, a to je da postane izabrani dizajner za žene koje vole modu, ulični stil i žele da nose couture kreacije i u svakodnevnom životu.

Pre nekoliko meseci, dizajner je predstavio svoju kolekciju za leto 2022 pod nazivom "Le Splash" na peščanoj plaži Moli'i Gardens na havajskom ostrvu Oahu. Za svoju kolekciju za jesen 2022 odabrao je region Kamarge u južnoj Francuskoj, koji je posebno poznat po svojim močvarama, koje su dom za više od 400 retkih vrsta ptica selica, flamingosa i belih konja. Revija se odvijala u slanim planinama Arla, lokaciji koju je Vinsent van Gog voleo i koja ga je veoma inspirisala.

Izbor potpuno bele lokacije očigledno nije bio slučajan. Neposredno pre revije Simon Port Žakmis  je izjavio da je „počeo da radi na kolekciji sa uverenjem da treba da uradi restart, da počne od nule, kao sa prazne stranice”. Stajlinzi koje je kreirao dizajner savršeno su se uklapali sa ovom izjavom, jer je Žakmis bio inspirisan konceptima kao što su jednostavnost i udobnost, koji su kombinovani sa pravilima visoke mode. Kao što znate, dizajner je sledio svoja pravila u dizajniranju odeće, predstavljajući novi stil odevanja koji je spoj visoke mode sa uličnim stilom koji je osvojio žene i poštovanje modne industrije.

Što se tiče revije, oko modne piste formirane su visoke planine soli, sedišta za publiku su napravljena od kristala soli, dok su se gosti verno pridržavali kodeksa oblačenja koji je nalagao da nose odeću u belim nijansama ili zemljanim tonovima.

Prvi stajlinzi kolekcije bili su uglavnom u belim nijansama - košulje sa pantalonama, haljine sa prorezima od tila, seksi haljine sa izrezima koji ističu siluetu, a zatim je bela ustupila mesto bež i crnoj sa kreacijama kao što su bež lanena odela, kargo pantalone i haljine sa špageti trakama. Kolekcija "nepisanih mapa" ​​dobila je više boja kada su modeli izašli na pistu u kreacijama u nijansama poput nana zelene, zemljanih tonova, narandžaste i bebi plave.

Pod uticajem predstojećeg venčanja sa Markom Maestrijem, dizajner je kreirao liniju odeće koju bi mogle da nose moderne neveste koje sanjaju da nose nešto drugačije. Neki modeli patika iz kolekcije Nike Humara x Jacquemus predstavljene su čak i na modnoj pisti.

Koje smo trendove odabrali iz kolekcije? Svakako, ono što nas najviše zanima je dizajnerov drugačiji pristup odevanju. Predstavio je couture kolekciju koju može da nosi svaka moderna žena i sastoji se od odeće koja ima za cilj da svakodnevnu odeću učini sofisticiranijom bez previše truda. Simon Port šalje poruku da ne moramo da čekamo posebne prilike da bismo obukli ono što čini da se osećamo lepo i izražava nas.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group