Kejt Mos i Kristi Tarlington predstavljaju novu kolekciju Fendi Couture

Pogledajte drugu kolekciju Kim Džonsa za italijansku modnu kuću.

U poslednje vreme nije moguće često reći jednostavno „lepo“ o novim kolekcijama brendova. Dizajneri uglavnom pokušavaju da novim linijama prenesu neku važnu poruku javnosti. U svojoj drugoj modnoj kolekciji za Fendi, Kim Džons je uspeo da se vrati u vreme kada je bilo dovoljno samo stvoriti odeću koja će biti ugodna oku, stvari koje bi čovek želeo da obuče baš ove sekunde, ne osvrćući se unazad... I ako neki kažu da sada nije trenutak da samo nosite lepe haljine, drugi će zahvaliti dizajneru što se nije plašio da pokaže drugu stranu mode.

Kim se oslanja na istoriju Rima, crpeći inspiraciju iz grada iz različitih epoha. Na čelu je arhitektura grada u kome je sedište Fendija. Tako u videu koji je za modnu kuću snimio režiser Luca Guadagnino, mermerne statue kao da oživljavaju, motivi se prenose na tkaninu pomoću izvrsnog veza, a lukovi i stubovi palate pretvaraju se u potpetice cipela i čizama.

U 13-minutnom prezentacijskom video snimku gledaoci imaju priliku da vide luksuzne haljine, pažnju privlače detalji kao što su ručno vezeni porub i visoke rukavice ili crteži na torbama i cipelama. Kim Džouns je demonstraciju kolekcije poverio poznatim modelima koji predstavljaju različite generacije: Kejt i Lilia Mos, Kristi Tarlongton, Amber Valeta i Vitoria Ćereti.

Predivne haljine upotpunjuju asimetrične minđuše koje je za modnu kuću pripremila Delfine Deletre-Fendi, kao i torbe Fendi Peekaboo, ISEEU i Baguette, vezene mozaicima od sedefa i ukrašene 3D printovima. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group