Moda - Modne revije

Kad žene štrajkuju: pogledajte kolekciju Dior jesen/zima 2020/21

Brend Dior predstavio je kolekciju jesen/zima 2020 na pariskoj Nedelji mode.

Kolekcija Dior jesen-zima 2020/2021 prikazana je u privremenom prostoru podignutom pored fontane na ulazu u Tuileries Gardens u Place de la Concorde u Parizu. Tako je francuska kuća označila početak petogodišnje saradnje sa Luvrom, pod kojom će brend sponzorisati obnovu jednog od najstarijih javnih parkova u Parizu.

Claire Fontaine, duo umetnika, poznati po svojim grafičkim instalacijama, inspirisali su stvaranje nove kolekcije kreativne direktorke brenda, Marije Gracije Kjuri. Posebno za događaj ukrasili su pod izložbenog prostora ukrasima iz novina, a na plafonima su pričvrstili raznobojne neonske slogane feminističke tematike poput „When Women Strike the World Ends“, „Consent“, „Women Raise the Uprising“ i „Women's Love is Unpaid Labour“.

Dizajnerka se u samoj kolekciji prisetila svojih mladenačkih godina. Predstavljene haljine bile su svojevrsni dnevnik njenog ličnog stila u adolescenciji. Sledeće jeseni Marija Kjuri predlaže diskretne crne i sive pantalone i suknja sa Bar jaknom, prsluke i džempere, kao i pletene kardigane, labave pantalone, nabrane suknje, pantalone, haljine i lakonski kaputi u crno-beloj, braon i zelenoj boji. Buntovnički duh simbolizovali su kompleti od kuvanog teksasa i bledo plavoj boji, kožne jakne, sakoi i bandane. A revija je završena nizom prozirnih haljina sa vezom u prigušenim sivo smeđim tonovima - vizit karta dizajnerke.

 

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group