Danijel Li je novi kreativni direktor brenda Burberry

Došlo je do novih kadrovskih promena u modnoj industriji: Danijel Li je preuzeo mesto Rikarda Tišija kao kreativnog direktora brenda Burberry.

Glasine o otpuštanju italijanskog dizajnera iz britanske kuće kruže već duže vreme, ali je, prema brendu, on sam doneo odluku da ode.

Li je rođen i odrastao u Engleskoj, pa je direktorska fotelja u sedištu brenda Burberry u britanskoj prestonici takođe simbolično imenovanje. Li će svoju prvu kolekciju za brend pokazati u februaru na londonskoj Nedelji mode.

„Danijel je izuzetan talenat. On savršeno razume potrebe naših kupaca, a njegove kolekcije su komercijalno uspešne“, kaže izvršni direktor brenda Burberry.

Dizajner je zaista poznat kao autor glavnih modnih hitova poslednjih godina. Pod njegovim rukovodstvom, Bottega Veneta je postala jedan od najprepoznatljivijih i najuspešnijih brendova. Pre nego što je promenio život italijanskoj kući, Li je rukovodio linijom konfekcije u brendu Celine i radio za modne kuće Maison Margiela, Balenciaga i Donna Karan.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group