Chanel FW '22 kolekcija - omaž kultnom tvidu

Viržini Viar novom kolekcijom istražuje jedan od bezvremenskih kodova kuće: tkaninu od tvida.

Priča o modnoj kući Chanel je direktno povezana sa tvidom. Sako i odelo od tvida pripisuju se kao kreacije genijalnoj osnivačici kuće Gabrijeli Šanel, koja je uspela da tkaninu namenjenu muškoj odeći pretvori u simbol ženske emancipacije i oslobođenja.

Karl Lagerfeld, koji je preuzeo uzde kuće 80-ih, preuzeo je obavezu da da novi život kultnoj Chanel jakni od tvida, kombinujući je sa kožom, farmerkama, suknjama i šortsevima, dodajući smele dekoracije. Virdžini Viar je želela da oda počast ovom velikom nasleđu tvida svojom novom Chanel kolekcijom predstavljenom na kraju Pariske nedelje mode, na Dan žena, 8. marta, u Grand Palais Ephemere - u pozadini obučenoj naravno u ... tvid!

 „Išli smo stopama Gabrijele Šanel duž reke Tvid da bismo zamislili ovu tkaninu u bojama pejzaža“, objašnjava umetnička direktorka. Kaputi, mantili, sakoi, midi i mini suknje, haljine, pantalone, odela, šortsevi i aksesoari dolaze u raznim varijacijama i kombinacijama, sa bojama i dezenima, od kultne tkanine. „Veoma volim da radim sa tvidom i ne bih mogla da živim bez toga u Chanelu“, rekla je Viar.

Na pisti modeli su šetali u predimenzioniranim blejzerima od tvida u psihodeličnim bojama, crnim pantalonama od somota, uskim suknjama koje su predstavljene sa visokim vunenim čarapama i štiklama, mini haljinama i suknjama koje se nose sa vunenim hulahopkama.

„Prilikom kreiranja kolekcije takođe sam pomislila na Englesku 1960-ih i šarene omote albuma“, rekla je Virdžini Viar o dodatnoj inspiraciji koja stoji iza kolekcije, koja podiže ženstvenu eleganciju i čini tvid dominantnim u svakodnevnom nošenju sledeće sezone.

U galeriji pogledajte najlepše stajlinge sa Chanel revije.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group