Da li želite da se besplatno preselite na irsko ostrvo i držite hostel i kafić?

Dva srećnika imaće priliku da se presele na ostrvo Big Blasket na šest meseci i upravljaju lokalnim kafićima i hostelom.

Ako ste umorni od uobičajenih gradskih pejzaža i sivih zimskih boja, možda je vreme da razmislite o selidbi (čak i samo privremeno). Tu priliku pruža turistički centar irskog ostrva Great Blasket. Prema najavi na Twitteru, na ostrvu se traže dve osobe (par ili prijatelji), koji će od aprila do oktobra 2020. godine posetiocima obezbediti smeštaj i održavati kafić. Smeštaj i hrana obezbeđuju se na teret poslodavaca. Što se tiče podataka o platama, one nisu navedene u opisu posla, međutim svi detalji se mogu naći putem e-maila.

Great Blasket se smatra najvećim od šest ostrva u jugozapadnoj Irskoj. Zimi je nenaseljeno, a u toplijim mesecima ima tri zaposlena - dva upravnika kafića i omladinskog doma. Leti ostrvo posećuju turisti koji stižu trajektom da provedu nekoliko sati ili dana, uživaju u prostranstvu i neverovatnim planinskim i morskim pejzažima, kao i da rone i vide olupine potonulih brodova španske nepobedive Armade.

Odlazeći na ostrvo, morate se setiti da je količina vode za piće ograničena, i Wi-Fi, struja i čak topla voda za tuširanje.

"Rad je naporan, ali pruža jedinstvenu priliku da se vratite osnovama - zapaliti sveće, pripremate jelo na vatri i vidite divlje životinje", rekla je Elis Hajs, koja se bavi izborom osoblja za ostrvo.

 M.L.

info@greatblasketisland.net.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group