Posetite ovog leta neverovatnu Valensiju

Ako želite da zaboravite na svakodnevne probleme i posetite sunčani raj, predlažemo da ovog leta posetite Valensiju!

Verujte nam na reč: ovaj grad će osvojiti vaše srce i ostaviti najlepše utiske. Valensija je španski grad i glavni grad pokrajine i autonomne zajednice sa istim imenom. Prema populaciji, Valensija je treći grad po veličini posle Barselone i Madrida. Grad se nalazi na obalama reke Turije.

Klima je u Valensiji suptropska i pripada mediteranskom tipu. Sunce ovde sija skoro cele godine, pa ako odlučite da posetite Valensiju naći ćete se u stvarnom sunčanom raju i dobiti još tamniji ten. Kiše su izuzetno retke, a u većini slučajeva su kratkog daha.

Vazduh je prilično vlažan, ali ne guši, jer ekstremna toplota u Valensiji ne postoji. Tokom letnjih meseci temperatura je 28-30 stepeni. Noći postaju čak hladnije sa temperaturom od 17-20 stepeni. Zima je blaga i nije hladna: temperatura se kreće od 12-15 stepeni u toku dana i noću od 6 do 10 stepeni.

Iako je grad prilično gusto naseljen, sadrži mnogo veličanstvenih predela i neverovatne lokacije. Ovde možete posetiti snežno bele plaže i uživati u beskrajnom horizontu mora, jezera, a videćete i mnoga brda i reka. Pored toga, postoje mnogi zeleni parkovi, gde uživa lokalno stanovništvo i veliki broj turista.

Urbani javni prevoz je razvijen, tako da turisti mogu da pronađu prevoz bilo gde. Autobusi prolaze kroz grad tokom celog dana i noći, a takođe možete putovati preko metroa. Ukoliko vam budžet dozvoljava možete iznajmiti auto ili bicikl.

U Valensiji ćete pronaći mnogo hotela, od najluksuznijih do onih koji nude smeštaj gostima sa malim budžetom. Takođe možete ostati u jednom od hostela. Ukoliko ne volite gradsku vrevu najbolje je da nađete smeštaj daleko od centra.

Ukoliko posetite Valensiju ne smete propustiti - Grad umetnosti i nauke - Ciutat de Les Arts. Ovo je kulturni i arhitektonski kompleks u srcu Valensije. Ovo je najveća turistička atrakcija, ali i najveća znamenistost ovog grada. Ljubitelji estetike i lepote, neophodno je da posete brojne bašte.

Predlažemo da posetite područje Skupštine grada i uživate u veličanstvenom pogledu na katedralu Valensije. Na samo 15 minuta od centra, nalaze se neke od prelepih plaža koje zapljuskuje Mediteransko more. Plaže poput - Las Arenas, Malvarosa i El Cabanel su dobitnice plave zastavice kao najlepše plaže sveta.

Kuhinja Valensije je vrlo zanimljiva i živopisna. Španci misle mnogo o hrani i njenoj pripremi koristeći ribu, pasulj, meso i povrće. Ali glavni sastojak je pirinač. Najvažnije jelo je - paelja. Postoji mnogo recepata - paelja sa mesom, plodovima mora i mesom poput pačetine, jastogom, divljim pečurkama i sl.

Popularno piće je "horchata", koja se sastoji od tigrovog oraha. Takođe, meštani veoma vole "Valensija vodu", koja je zanimljiva i sveža mešavina vina i soka od pomorandže. Ako ste dovoljno srećni da posetite Valensiju ovog leta, uživajte u lepoti i raznovrsnosti života ovog grada.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group