Mesta koja morate posetiti na sledećem odmoru

... pre nego što postanu previše popularna.

Kada želimo da odemo na odmor, kako bi se relaksirali, mnogi od nas biraju popularna mesta bez prevelikog razmišljanja. Iz nekih razloga, uvek isto ili slično razmišljamo:"Više turista znači da je mesto dobro." Ali nekada istina nije baš takva.

U svetu postoji toliko mesta, koja nisu preterano popularna, a koja nude rajski odmor i iste pejzaže. Danas vam predstavljamo takva mesta, koja i te kako treba da uzmete u obzir kada budete razmišljali o sledećem putovanju.

1. Hose Ignacio, Urugvaj

Samo 300 ljudi živi u Hose Ignaciju, ali je zimi ovaj grad pun Latino-američkih zvezda, poput Šakire. Zato se tamo mogu naći luksuzni hoteli i lepi restorani. Hose Ignacio je savršeno mesto za one koji vole da uživaju u luksuzu i žele da budu u privatnosti.

2. Koh Rong, Kambodža

Ako želite da "pobegnete" iz civilizacije, onda definitivno treba da posetite ostrvo Koh Rong. Bez aviona, zvukova i automobila. Tamo postoji samo tišina, mirna ribarska sela i netaknuta priroda, Koh Rong se nekad opisuje i kao "Tajland pre 20 godina".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Korosi (@korosipeter)

3. Bangladeš

Bangladeš je predivan sa raznovrsnom kulturom i istorijom. Turizam nije mnogo razvijena grana ekonomije, iako se ovde mogu naći najveća obala mangrovog drveta, najveća plaža na svetu i Maharadžine palate.

4. Mjanmar

Mjanmar koji je poznatiji kao Burma, je mala država u jugoistočnoj Aziji. Reč "Mjanmar" znači "brzo" i za to postoji dobro objašnjenje - Samo je oko 300 000 posetilo ovu temlju 2010. godine, ali 3 godine kasnije, broj turista se povećao na 2 miliona. Turizam se brzo razvija u ovoj zemlji, ali i dalje ima vremena za vožnju brodom po izolovanom Inle jezeru i "hvatanje" zalaska sunca na Švedagon Paji.

5. Zambia i Zimbabve

Ovo prelepo mesto je već poznato, ali ono što mnogi ne znaju jeste da se pored nalazi Hvange nacionalni park, koji je ogroman (oko 14,600m2). U njemu se nalaze jezera, retke biljke i divlje afričke životinje i ptice. Hvange je ponosan na njegove slonove - kojih ima preko 30 000.

6. Busan, Južna Koreja

Iako horda turista ide u Seul, bolje bi vam bilo da posetite drugi po veličini grad Južne Koreje, Busan. Često se naziva "letnjim glavnim gradom" Koreje, zbog velikog broja plaža. Pored toga, Busan je poznat po svojim muzejima, otvorenom utočištu za ptice i velikoj ribljoj pijaci.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group