Top 5 jeftinih zemalja za letnja putovanja

Odmor u ovim zemljama je mnogo interesantniji nego u Turskoj ili na Tajlandu...

Ako planirate svoje sledeće putovanje na osnovu zemalja koje su najpristupačnije, onda je ovaj tekst za vas. Postoji mnogo zanimljivih turističkih destinacija koje možete posetiti ovog leta, neke su vrlo popularne i skupe poput Francuske ili Španije, a postoje i zemlje gde se možete upoznati sa novom kulturom, otkriti neka bajkovita mesta i uživati u sjajnoj hrani po vrlo pristupačnim cenama.

ŠRI LANKA

Indija se nalazi skoro na svakoj listi najjeftinijih zemalja, pa smo odlučili da dodamo i Šri Lanku. Ovo ostrvo u obliku suze, nalazi se na južnoj obali Indije, tako da je super pristupačno i lako dostupno zahvaljujući jeftinim letovima iz Kuala Lumpura. Sa zelenim brdima, plantažama čaja, plažama za surfovanje i safarijem sa divljim životinjama, u Šri Lanki postoji nešto za svakog putnika. Ovo je jeftina zemlja u kojoj možete putovati, zaustavljajući se u hostelima koji se nalaze u svim većim gradovima. Transport - neverovatno jeftin! Uživajte u najboljim jelima i u ukusnom pivu na plaži.

GVATEMALA

Još jedno popularno mesto za opuštanje je Gvatemala, jedna od najjeftinijih zemalja na svetu. Sigurno ćete naći mnoge druge istomišljenike koji putuju sa malim budžetom i proučavaju ovu slikovitu zemlju. Kupite hranu u lokalnim restoranima "Comedores", naručite "obrok dana" u restoranima ili probajte jeftiniju hranu na ulici. Smanjite troškove putovanja autobusom, a ne privatnim prevozom. Sa mestima kao što su Semuk Čampi, Flores i Tikal, bićete oduševljeni ovom neverovatno jeftinom zemljom!

 

PORTUGAL

Jedna od najjeftinijih zemalja zapadne Evrope je Portugal. Ona se graniči sa Španijom i Atlantskim okeanom, tako da ima neverovatnu kulturu i jednako neverovatne plaže. Cene ležaja u hostelu su prilično jeftine, pogotovo ako smatrate da je Portugal skup. U pekarama možete pronaći jeftinu hranu, a međugradski javni prevoz je vrlo dostupan. Konačno, zahvaljujući budžetskim avio kompanijama, neverovatno je profitabilno putovati u Portugal!

JUŽNA AFRIKA

Južna Afrika se smatra jednom od najjeftinijih zemalja. Zahvaljujući pristupačnom smeštaju i jeftinom alkoholu (besplatnim degustacijama vina), Južna Afrika je postala jedna od najjeftinijih zemalja i vrlo je prijateljska prema turistima. Jedna od najboljih stvari u Africi je safari. Da biste videli životinje sa vaše liste želja, pročitajte brošure kako biste pronašli jeftine grupne ture.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by South Africa (@southafrica)

MAROKO

Jedno od najlepših mesta koje se često pojavljuje na listama najjeftinijih zemalja je Maroko. Od pustinje Sarine do neverovatnih planina, Maroko je jeftino mesto koje će vas zadiviti promenom pejzaža. Sa divnim i iznenađujuće pristupačnim hostelima, osećaćete se kao kraljica, koja će svako veče zaspati uz divne mirise začina. Obavezno probajte uličnu hranu. Sa ukusnim mesom koje se prodaje na svakom uglu, sigurno nećete gladovati! Zahvaljujući redovnim letovima iz cele Evrope, možete istražiti zemlju na potpuno novom kontinentu bez trošenja puno novca!

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group