Top 6 prelepih španskih ostrva za sve ljubitelje prirode

Španiji pripadaju dve velike grupe ostrva: Kanarska ostrva u Altlantskom okeanu i Balearska ostrva koja se nalaze na sredini Mediteranskog mora...

Ostrva ovog prelepog arhipelaga imaju prelepu prirodu i neverovatne različite pejzaže. Takođe nude savršenu kombinaciju prirode i plaže za odmor svih posetioca.

Balearska ostrva, uključujući i poznata ostrva - Ibicu i Majorku, kao i manje poznate: Menorku, Kabreru i Formenteru. Ona su poznati kao mediteranski raj zbog svojih divnih plaža, pećina i antičkih ruševina.

Kanarska ostrva tokom cele godine imaju toplo i suvo vreme, zbog svoje suptropske klime. Ostrva formiraju vulkani i neverovatan šarenolik pejzaž, koji nudi uzbuđujuće aktivnosti. Pored popularnih ostrva: Gan Kanarija (glavnog kanarskog ostrva), Tenerifa, Fuerteventure i Lanzarote, postoje i tri manja ostrva: La Gomera, El Hiero i La Palma - koji su manje posećena.

Svako ostrvo ima svoju posebnu privlačnost za putnike. Drevne plaže, pećine za istraživanje, robusne litice i formacije stena, rute za pešačenje, vulkane, antičke ruševine iz doba Grka i Rimljana i mnoge druge... Naravno, na svakom se može pronaći živi i uzbudljii noćni život, pogotovo na Ibici i većim ostrvima. Međutim, u ovom tekstu ćemo se fokusirati na prirodne lepote ostrva, pa smo vam u tom duhu izdvojili 6 mirnih ostrva za sve vas koji volite prirodu.

Otkrijte ih u galeriji fotografija.

« 1 2 3 4 5 6 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group