Top 10 mesta koja treba posetiti u Brazilu

Više slika

Više slika

Za Brazilce je Rio de Žaneiro “Cidade maravilhosa” – veličanstveni grad, a ukoliko putujete u Brazil, evo šta sve treba videti.

1. Iguazu vodopad

Kompleks vodopada na reci Iguazu je granica Brazila sa Argentinom. Da u potpunosti uživate u lepoti vodopada, možete ih obići ne samo pešice ili automobilom, već i helikopterom ili brodom. Jedinstveni vodopadi u Brazilu su pod zaštitom UNESCO-a.

2. Statua Hrista Spasitelja

Jedno od sedam "novih svetskih čuda" je spomenik Hrista Spasitelja, koji se nalazi u Rio de Žaneiru. Ovo je vizit karta grada, kao i popularna turistička atrakcija. Spomenik je napravljen 1931, a 1965. godine papa Pavle VI ponovo je osvetio statuu Hrista Spasitelja.

3. Ipanema plaža

Najpopularnija plaža u Brazilu je Ipanema plaža. Na ovoj plaži najčešće dominiraju mali talasi, što kupanje čini prilično mirnim. Kafe Ipanema na plaži nudi bogat izbor pića, sladoleda, sendviča i voća. U blizini plaže se nalaze mnoge prodavnice, hoteli i domovi koji se smatraju najskupljim u Rio de Žaneiru.

4. Grad Oro Preto

Oro-Preto je drevni slikoviti gradić, osnovan 1711. godine. U XVII-XVIII veku, grad Oro Preto je bio u središtu brazilske zlatne groznice, što je doprinelo brzom razvoju grada. Barokna arhitektura je u potpunosti očuvana u ovom gradu, što ga uključuje na listu UNESCO-a.

5. Nacionalni park Serra da Capivara

Nacionalni park Serra da Capivara, prostire se na 120 hiljada hektara. Park je cenjen pre svega po svojim jedinstvenim oslikanim stenama, koje datiraju iz XIV veka pre nove ere. U Serra da Capivara otkriveno je 64 arheoloških područja, a park ima 14 planinarskih staza.

6. Teatro Amazonas

Svetao predstavnik eklekticizma, pompezna Amazonas opera, otvorena je 1896. godine u gradu Manaus. Kuća Opere "Teatro Amazonas" je kopija pariske operske kuće i dominira svojom okolinom, a osim kulturnih i istorijskih znamenitosti, brojne agencije nude i istraživanje prašume. Većina obilazaka vodi na jezero Mamori, a tu je i jezero Juma koje je prirodni rezervat. Opera je obnovljena 1990. godine i zgradi je vraćena prvobitna lepota.

7. Fernando de Noronha

Fernando de Noronha se sastoji od 20 malih ostrva i u 2002. godini proglašeno je od strane UNESCO-a svetskom baštinom čovečanstva. Zahvaljujući sofisticiranoj infrastrukturi svih 20 ostrva arhipelaga, smatraju se eko-turističkim centrom visoke klase. Ovde možete ići na ronjenje ili surfovanje.

8. Karneval u Rio de Žaneiru

Svake godine u februaru, Rio de Žaneiro prima milione turista koji žele da dođu do čuvenog brazilskog karnevala. Vrhunac karnevala je parada sambe za koju se interpretatori pripremaju mesecima. Za posetu četvorodnevnom karnevalu, turisti treba da prethodno rezervišu mesto u hotelima.

9. Vodopad Karakol

Veoma popularan Karakol vodopad, nudi izuzetno prekrasan pogled na okolni pejzaž i nalazi se 7 km od grada Kanela. U neposrednoj blizini vodopada izgrađena je platforma za turiste za razgledanje, opremljena liftom. Takođe postoje brojne prodavnice suvenira i kafići.

10. Marakana

Najprostraniji brazilski stadion, koji je završen 1965. godine, zvanično se zove Mario Filho, u čast čuvenog brazilskog sportskog novinara. Stadion je izgrađen kao rezultat zajedničkog rada najboljih arhitekti. Stadion je jedan od najvećih u svetu i dobio je naziv Marakana po istoimenoj četvrti u kojoj se nalazi. Ukoliko posetite Brazil, ne smete propustiti Rio de Ženeiro i posetu Marakani.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group