Saveti za vaše prvo krstarenje drumom

Ništa nije lepše od pakovanja stvari u dva ranca i odlaska na put bez određenog cilja u dobrom društvu.

Ako razmišljate o tome da krenete na svoje prvo krstarenje drumovima, nema sumnje da će vam dobro doći neki korisni saveti. Naime, postoji mnogo faktora koje je potrebno uzeti u obzir, kako bi takvo putovanje pre svega bilo bezbedno, a zatim i puno lepih uspomena. Koliko god želeli, ne možete jednostavno spakovati svoje stvari u gepek i krenuti niz drum, jer su sve šanse da nećete daleko stići.

Potrebno je da budete organizovani i da unapred obavite neke važne pripreme. Bilo da planirate put kroz našu zemlju ili ćete prelaziti granicu, od suštinskog je značaja da budete dobro pripremljeni. Iz toga razloga vam u redovima koji slede donosimo neke vrlo korisne savete.

Obavezno proverite u kakvom je stanju vaš automobil – Čak ni odlazak na vrlo kratak put nije preporučljiv ako automobil nije u ispravnom stanju. Samim tim preporuka je da pre svakog puta posetite svog mehaničara i proverite stanje vašeg automobila.

Odredite svoju putanju – Iako možda nemate u glavi neki određeni cilj, ako znate kojom ćete putanjom da idete, to vam daje priliku da duž puta obiđete neke zanimljive znamenitosti. Takođe, dobro bi bilo da isplanirate gde ćete noćiti.

Isplanirajte put u dobrom društvu – Sem ako zaista niste rešeni da krenete sa solo krstarenje drumovima, dobro bi bilo da odaberete društvo nekog ko vam zaista odgovara za ovakvu avanturu. To može biti vaša voljena osoba ili najbolji prijatelj, sasvim je svejedno, dokle god je to neko na koga znate da možete da se oslonite.

Ponesite sa sobom dovoljno novca – Možda mislite da vas krastarenje drumovima neće mnogo koštati jer ne planirate da boravite u skupim hotelima, ali ni noćenja u motelima nisu besplatna. Osim toga dosta novca ćete potrošiti na putarine, gorivo i svakako hranu, čak  ako ne jedete u elitnim restoranima.

Pobrinite se za bezbednost – Zaista je nužno da u toku vašeg planiranog putovanja vodite računa o bezbednosti. Nikako ne biste smeli da vozite kada ste suviše umorni ili kada je na putu loša vidljivost zbog magle ili kiše. Nemojte se oslanjati na to da će vas kofein držati budnim do planiranog mesta za noćenje, jer je bolje i odspavati 1-2h u autu, nego rizikovati udes.

Budite spremni na avanture – Suština odlaska na ovakvo jedno putovanje je da izađete iz svoje zone komfora. Ako duž puta vidite neko zanimljivo mesto za istraživanje, zaustavite se i ispitajte teren. Želite da sa ovog putovanja ponesete lepe uspomene.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group