Saveti za rezervaciju smeštaja online

Kada razmišljate o odlasku na odmor ili kraćem putovanju, velike su šanse da ćete sve neophodne rezervacije obaviti online.

To je sasvim logično i ujedno vrlo privlačno budući da nam je gomila važnih stvari danas dostupna putem mreže. Međutim, takav način organizacije putovanja donosi sa sobom brojne rizike, koje biste želeli da izbegnete.

Ovo se posebno odnosi na one koji imaju ograničen budžet i nisu voljni da usled nezadovoljstva smeštajem koji su već platiti, budu prinuđeni da traže novi na licu mesta i plate ga duplo skuplje. Ono što bi vam u ovom slučaju značilo su korisni saveti za rezervaciju planiranog odmora online. U redovima koji slede pokrili smo ono najvažnije na šta bi trebalo da se fokusirate.

Rezervišite smeštaj putem pouzdanih sajtova – Gotovo svakodnevno javljaju se novi sajtovi za rezervacije smeštaja u hotelima i privatnim apartmanima širom sveta. Teško je zaista među svima njima otkriti ko je pouzdan, odnosno od koga možete očekivati povraćaj svog novca ako se dogodi da odustanete od putovanja, a kome je cilj samo da vas privuče lepim slikama koje nemaju veze sa istinom. Pre izbora sajta za rezervaciju raspitajte se da li je neko od vaših prijatelja koristio neki od njih, odnosno da li može da vam preporuči neki koji je dobar.

Obavite temeljno istraživanje – Pre nego što se zaputite ka željenoj destinaciji i rezervišete svoj smeštaj, obavite temeljno istraživanje. Saznajte što više možete o hotelu u kom planirate da budete i agenciji koja ga reklamira. Nemojte da „padate“ na lepe fotografije, već se potrudite da čitate komentare ispod njih. Forumi vam mogu biti od velike pomoći, jer ljudi su obično voljni da pomognu drugima ako su i sami prošli kao „bosi po trnju“.

Potvrdite cenu smeštaja koju plaćate – Naime, najčešće kada nešto suviše dobro (i jeftino) izgleda, to je zbog toga što to nije cela priča. Skriveni troškovi se vrlo lako mogu pojaviti i sačekati vas nespremne. Ne želite da svoj odmor pamtite po tome što ste ležaljke i suncobran kraj bazena hotela plaćali više od sobe, jer niste imali izbora. Dakle, pre nego što uplatite depozit, tražite pismenu potvrdu cene koja se od vas očekuje da bude plaćena.

Pozovite i potvrdite svoju rezervaciju – Većina sajtova za rezervaciju smeštaja ne odvaja vreme da se bavi klijentima, kada oni izvrše uplatu za smeštaj nekog apartmana. Međutim, kada rezervišete svoj smeštaj, obavezno ih pozovite i uverite se da je sve onako kako je napisano na sajtu, kako ne biste bili neprijatno iznenađeni kada dođete u hotel.

Oprezno s plaćanjem – Većina sajtova koji se bave rezervacijama smeštaja, zahteva da se izvrši uplata depozita ili cene u celosti kada se odabere željeni hotel. Takođe, od vas će se zahtevati da se uplata izvrši online, zbog čega je važno da se uverite da je adresa na koju vršite uplatu zaista vlasništvo te agencije. To takođe možete utvrditi pozivom broja telefona koji se nalazi na sajtu kao i praćenjem transakcije preko svoje banke.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group