Rusija viđena objektivom jednog fotografa

Rusija je zemlja neverovatne lepote, kako prirodne tako i one koja je nastala kao delo čovečije ruke.

Kao što je jednom Winston Churchill rekao “Rusija je zagonetka umotana u misteriju unutar enigme”. Doživeti Rusiju svim svojim čulima je magično iskustvo, koje je ravno mističnom realizmu. Posmatraču se sve čini previše nestvarnim da bi prihvatio da posmatra realne stvari.

Ova prostrana država ispunjena je kontrastima, živopisnim životom, pomalo čudnim shvatanjima i motivima koji se protežu njenim predelima. Ona je kolevka starih naroda, a možda je najbolje opisuje poznata ruska reklama za votku “Rusiju ne možemo razumeti razumom”. Dakle, potrebno je nešto više, pristup umetničke duše.

Upravo jedan takav je pred vama. Fotograf po imenu Aleksandr Petrosyan, nevidljivi junak naše današnje priče. Kažemo nevidljivi jer je on sa druge strane fotoaparata, a ono što mi vidimo su lepote Rusije u svoj njenoj ogoljenosti. Tokom godina svog života i rada u Sankt Peterburgu on je sakupio impresivnu kolekciju slika autentičnih ljudi i situacija širom Rusije.

Njegova strast je hvatanje momenta koji predstavlja iskonsku ljudsku snagu, lepotu, dramu, tugu, radost. Misija kojoj teži je da svakom ko pogleda njegove slike na specifičan način prezentuje datu situaciju bez ijedne izgovorene reči. Jer slika ako je vredna, vredi hiljadu reči. A fotograf ako je dobar, onda zna da uhvati trenutak.

Pođite sa nama na jedinstveno putovanje širom Rusije, koje će vam je predstaviti u drugačijem svetlu.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group