5 najlepših i najživopisnijih plaža na svetu

Najbolja pozadina za vaš selfi na plaži? Šta mislite o neverovatno šarenoj plaži?

Plaže su možda jedan od najlepših darova prirode - one nam pružaju mir i očaravajuću lepotu. Na svetu postoji toliko divnih plaža, svaka sa svojim jedinstvenim šarmom i atrakcijama. Ovi rajevi na zemlji privlače posetioce svojim belim peščanim obalama, tirkiznim vodama i impresivnim prirodnim formacijama.

Često su okružene bujnim tropskim vegetacijama ili dramatičnim liticama, stvarajući spektakularne vizure. Neke plaže su poznate po svojim vodenim sportovima poput surfovanja ili ronjenja, dok su druge destinacije idealne za opuštanje i uživanje u tišini i miru.

Bez obzira na to koja plaža se nalazi na popisu najlepših, sve imaju zajedničku karakteristiku - pružaju nezaboravno iskustvo i ostavljaju bez daha. Beli, vulkanski ili čak stakleni pesak: svet je pun neverovatnih mesta gde možete da „zaronite“ u ove divne nijanse.

Ako želite da svoj odmor provedete na nekoj živopisnoj plaži, donosimo vam 5 najlepših plaža na svetu koje će vas oduševiti svojim bojama!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sardegna (@sardegna)

PLAŽA SA RUŽIČASTIM PESKOM (BUDELI OSTRVA)

Ovo je jedna od najlepših plaža na svetu, ali nažalost i jedna od najnepristupačnijih: zabranjeno je ne samo uzeti malo dragocenog roze peska, već je zabranjeno i šetati po njoj. Možete uživati u neverovatnom pogledu pod strogom kontrolom vodiča Nacionalnog parka La Madalena. Uprkos svemu, zaista je vredno: nikada nećete naći ovu ružičastu nijansu na drugom mestu na svetu. Razlog? Izrađen je od malih fragmenata mikroorganizma Miniacina miniacea.

CRVENA PLAŽA MONOLITOS (SANTORINI)

Na Santoriniju ima puno obojenih plaža, ali najlepša je crvena plaža Monolithos, koja je nazvana po vulkanskom pesku i liticama. Skrivena je od vetra i to je neverovatno mesto za uživanje u ronjenju. Ako odlučite da je posetite, ne zaboravite da ponesete neke udobne patike: morate hodati otprilike 10 minuta kako biste stigli do nje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sam (@samjlac)

HAJAMS PLAŽA (AUSTRALIJA)

Da li je bela vaša omiljena boja? Dakle, plaža Hajams sa belim peskom je mesto za vaš sledeći odmor. Ova plaža je ušla u Ginisovu knjigu kao plaža sa najbeljim peskom u celom svetu! Zar ne mislite da je to savršeno mesto za letnje fotografije?

PUNALU'U PLAŽA SA CRNIM PESKOM (HAVAJI)

Baš kao i crvena plaža na Santoriniju, takođe je Punalu'u Beach crna peščana plaža nastala zbog vulkana koji se nalazi blizu Nacionalnog parka "Hawaiʻi Volcanoes". Mnoge kornjače koje dolaze tamo su još jedan dobar razlog da je posetite.

STAKLENA PLAŽA (KALIFORNIJA)

„Glass Beach“ – staklena plaža se nalazi u gradu Fort Brag i to samo nekoliko minuta od centra ovog gradića, blizu nacionalnog parka MekKerišer. Njena istorija je tako fascinantna: stanovnici su je koristili kao deponiju, ali je postala jedna od najneverovatnijih plaža na svetu. Talasi su, u stvari, transformisali staklene fragmente u višebojne bisere, stvarajući plažu od hiljadu nijansi. Od deponije ponovo se formiralo prirodno blago. Zabranjeno je uzimanje čak i jednog kamenčića.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group