Putnička anksioznost: kako da ostanete mirni u inostranstvu

Putovanje je neverovatno iskustvo, ali ne i za ljude koji pate od anksioznosti.

Anksioznost u inostranstvu je još teža. Kada sledeći put otputujete u stranu zemlju i osetite strah ili uznemireni osećaj u stomaku, pratite ove male savete i putovaćete mnogo lakše.

1. Pozitivnost rađa pozitivne misli

Moć pozitivnog razmišljanja je ogromna, a verovali ili ne, to stvarno funskioniše. Pozitivan stav rađa pozitivne misli, što znači da se osećate opuštenije i manje zabrinuto. Trik je u tome, da vaša podsvest veruje kako god to kažete. Ako stalno govorite kako ne smete da putujete avionom, vi stvarno nećete moći da putujete. Kada napad anksioznosti bude izražen, pozitivne stvari mogu prevariti vaš um misleći da je sve u redu.

2. Dišite

Iako zvuči previše jednostavno, uzimajući kontrolu nad vašim disanjem možete pomoći sebi da ublažite napetost. Fokusirajte se na disanje da prekinete osećaj panike i usporite otkucaje srca. To će vam pomoći da se oslobodite negativnih misli i napada panike u roku od 10 minuta. Anksioznost polako nestaje i vaš pozitivan stav je obnovljen. Meditacija i joga su odlične opcije takođe.

3. Razgovarajte sa svojim roditeljima ili vašim prijateljima

Kada ste u stranoj zemlji, možda ćete morati da razgovarate sa nekim. Osim toga, možda ćete se osećati kao da niko ne mari za vas. "Kada putujete, zapamtite da strana zemlja nije dizajnirana da vam bude udobno. Dizajnirana je da njenim stanovnicima bude udobno." Ne dozvolite da vaš strah upropasti vaše putovanje. Ako brinete o nečemu, pozovite roditelje ili najboljeg prijatelja. Oni znaju kako da vas smire i poboljšaju vaše raspoloženje. Vi ćete se odmah osećati manje usamljeno i manje zabrinuto.

4. Maštajte

Kao depresija, anksioznost može biti uzrokovana raznovrsnim faktorima, od svakodnevnih događaja do traumatskih, poput avionskih nesreća. Kada osećate kao da će vas vaše brige sprečiti da uživate u svom putovanju, samo zamislite da letite kroz vazduh, kao leptir i gledate kako prošlost leti. Priznajte svoje brige, ali ne dozvolite da vas one drže. Veza sa prirodom može da utiče odlično na vas.

5. Napravite zaštićenu zonu

Idite na mesta koja čine da se osećate srećno i sigurno. Imati sigurnu zonu je korisno kada se radi o anksioznosti. To može biti kafić, lokalna grupa, ili neki turistički informativni centar. Ne samo da ćete steći mnogo novih prijatelja, već ćete se osećati sigurnije.

6. Opustite se

Biti u inostranstvu je veoma drugačije od onoga na šta ste navikli, a to može biti teško i uzdrmati osećaj stresa ili brige. Pronađite još neki jeftini efikasni način da opustite svoj um i telo. Odlučite se za masažu, aromaterapiju, mirisne sveće, hipnoterapiju i sve što može da vam pomogne. Uvek nosite pastile u torbi, za svaki slučaj.

7. Potražite lekara

Na kraju, ako ne možete da se borite sa anksioznošću, bez obzira koliko se trudili, tražite medicinsku pomoć. Ukoliko ne znate jezik tražite prevodioca, tako da možete da razumete šta vam doktor govori. Možda ćete dobiti neke lekove, ali treba da znate da različite zemlje tretiraju anksioznost na drugačiji način, tako da možda nećete dobiti ono što ste očekivali.

Sa ovim savetima možete putovati po svetu i zaboraviti anksioznost. Međutim, ako patite od teške anksioznosti nekoliko godina, nije preporučljivo da krenete na put dok se ne izborite sa svojim zdravstvenim problemima.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group