Lifestyle - Putovanja

Opuštajuće putovanje oko sveta ispunjeno tišinom

Pssst, budite tihi, jer su pred vama mesta na kojim je i jedna reč suvišna.

Mirnoća i spokojstvo u jednom, oivičeni ljudskim duhom koji lebdi negde u vazduhu. Gde god ima ljudi, tu je vreva i galama, ali ne i na ovim mestima. Ona kao da imaju neku čudnu moć nad svima koji ih posete, i oduzimaju reči koje prave nepotrebnu buku.

Fotograf po imenu Pascal Mannaerts je bio na misionarskom zadatku. Tokom deset godina, obišao je planetu uzduž i popreko i otkrio njenu lepotu na nešto drugačiji način. Tražio ju je u tim udaljenim mestima, a našao je mnogo više od nje. Naišao je na nesvakidašnju tišinu, od koje i dah zastaje. Na takvim je mestima moguće čuti otkucaje zemljinog srca i videti jasno njenu veličinu, snagu i duh.

Sakupivši nepocenjivo blago u vidu fotografija nastalih širom sveta na kojima je na individualan način prikazana mirnoća, spokojstvo i tišina, ovaj umetnik je poklonio čovečanstvu inspiraciju za ova izazovna vremena u kojima živimo. Hvatajući objektivom aparata trenutak toliko tih, neverovatan i jedinstven, učinio ga je glasnijim od sve buke modernog sveta.

Budući da većina nas živi u velikim gradovima, u kojima često ne možemo ni rođene misli da čujemo a kamoli svog sagovornika, ovakva jedna kolekcija je zaista vredna svake pažnje. Nije joj potrebno ulepšavanje da bi zračila neverovatnom snagom i slobodom. Svaka pojedinačna slika na sebi svojstven način prikazuje odsustvo svega što prekida tok tišine.

Pođite sa nama na nesvakidašnji put oko sveta.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group