Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Pozivamo vas danas na jedno neobično putovanje u morske dubine.

Upoznaćete na tom putovanju lepotu naše planete iz ugla koji je malo kome poznat. Neki kažu da je istraživanje svemira neopsivo iskustvo, ali jednako fascinantne su i dubine mora i okeana koji nas okružuju. Dok ne dobijemo priliku da detaljine istražimo svemir i vidimo njegove lepote, na dlanu su nam beskrajna morska prostranstva i život u njima.

 

Procenjuje se da je čak 80 % okeana širom planete neistraženo i neobeleženo. Ova fascinantna činjenica pokreće brojne rasprave i pitanja o životu u njima. Istraživači i ronioci svake godine sve dublje zaranjaju i otkrivaju čitav jedan novi svet koji se vešto skriva ispod površine okeana. Ako ste voljni da sa njima zaronite, ovo vam je jedinstvena prilika.

Naime, časopis Scuba Diving proglasio je pobednike na takičenju u fotografisanju okeana i mora. Po svemu izazovna ova 2020. godina čini se ostaje dosledna u jednom, u lepoti svog podvodnog sveta. Skup od 13 spektakularnih pobedničkih slika i pregršt počasnih priznanja izabrani su da ulepšaju ovogodišnju Kuću slavnih u okviru takmičenja.

Pozivamo vas da pogledate neke od jedinstvenih primera prikaza vodenog sveta viđenog objektivom fotoaparata. Dok ste u "dubinama" licem u lice sa tamom i morskim svetom koji deluje kao da je izvan ove planete, ne propustite priliku da se prepustite tišini i divljenju. Zamislite samo koliko je strpljenja, veštine i hrabrosti trebalo da bi se stvorile ove predivne fotografije.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group