Nestvarne fotografije sa takmičenja "Putovanja 2020"

Godina koja je iza nas, a koju zovemo "godina Covida 19", za mnoge je bila izazov ali i nadahnuće.

Na internet konkursu u sferi fotografije pod nazivom "Putovanja 2020", koji je organizovala Agora, priloženo je čak 13.685 fotografija. Fotografi iz celog sveta dobili su priliku da putujući planetom zabeleže ono što im privlači pažnju i postanu konkuretni na ovom takmičenju. Publika je svoj glas u najvećem broju slučajeva dala španskom fotografu čiji snimak je osvojio 1000 dolara a prikazuje jedinstvenu scenu na kojoj se vidi njegov krzneni prijatelj kako kraj njega uživa u zalasku Sunca nad planinama u Italiji.

Postavivši takmičarima pitanje "šta za vas znače putovanja?" globalna platforma Agora je 24. jula pokrenula ovaj konkurs putem besplatne mobilne aplikacije. Zadatak je bio da svi zainteresovani fotografi ilustruju ukratko šta njima lično znače putovanja kroz objektiv aparata. Malo je reći da je pobednika zaista bilo teško odabrati, jer većina fotografija zaista oduzima dah.

Prilika je tokom ovog takmičenja bila data kako rpofesionalnim fotografima tako i amaterima da učestvuju i osvoje međunarodno priznanje i novčanu nagradu. Budući da smo u toku prošle godine bili ograničeni po pitanju putovanja, stvaranje fotografija na temu putovanja je bilo i više nego privlačan izazov. Fotografije koje vam danas predstavljamo su svakako pobednička i one koje su osvojile nakon nje najviše glasova. Zahvaljujući njima možete – otputovati - u neke od najneverovatnijih delova sveta i videti lepotu koja na vas čeka da je otkrijete, čim vam se ukaže prilika.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group