Neobično putovanje kroz Redwood šumu u Kaliforniji

Početkom 1880-tih godina tim drvoseča udružio je snage kako bi se olakšao transport građe u Kaliforniji.

Do 1885. godine formirana je železnica koja će postati temelj onoga što će jednog dana postati Kalifornijska zapadna železnica, odnosno The Skunk.

Nadimak The Skunk je dobila 1925. godine kada su predstavljeni motori koje danas nazivamo železnički busevi ili železnički krstaši. Oni su imali benzinske motore za napajanje i peći za sagorevanje sirove nafte kako bi putnicima u toku vožnje bilo toplo. Kombinacija isparenja stvarala je prepoznatljiv miris, a oni koji su živeli duž linije železnice govorili su da su motori poput tvorova – The Skunk , "mogli ste ih nanjušiti pre nego što biste ih videli".

Tokom godina svog postojanja ova železnica je više puta promenila svoje vlasnike i u avgustu 1996. godine došla je do ruku lokalnih investitora, kada je po prvi put u svojoj istoriji dobila nezavisnost. Danas, svakom ko to poželi pruža je prilika da pođe na neobično putovanje duž železničke trase kojom su nekad išli vozovi, i to na stilizovanom obliku bicikla.

Prilagođena dvosedalna bicikla koja idu po šinama gotvo su nečujna i daju vam priliku da uživate u neverovatnim prizorima oko vas. Koračajući istorijskim stazama imate priliku da vidite veličanstvene drvene mostove, ginantska drveća sekvoje karakteristična za ovu oblast i još mnogo toga.

Redwood šuma je po mnogima mesto iz snova, posebno kada pada kiša ili je maglovit dan, kada poprima dramatičan izgled poput scena iz Parka iz doba Jure. Pedalajući kroz gustu šumu, ljudi ne mogu da se ne zapitaju šta ih očekuje iza sledeće krivine. Da li je to neka nova prirodna lepota ili brontosaurus lično.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group