Mesta na zemlji gde večito caruje leto

Više slika

Više slika

Stanovnici ovih krajeva sveta su videli sneg, krzno, pa čak i kišobrane samo na slikama.

Predstavljamo vam mesta gde je večito leto.

Barbados

Mi smo dugo sumnjali da pesme Rijane imaju skriveni motiv koji podiže raspoloženje i temperaturu. Stvar je u rodnom mestu pevačice - Barbadosu. Temperatura cele godine je gotovo nepromenjena: Klima - 24-27 stepeni, voda - 25-28 stepeni. Veruje se da je lokalna klima - ključ za dugovečnost. Na kraju krajeva, u Barbados je živeo James Sisnet, koji je u jednom trenutku napunio 113 godina, a nije ni prmetio da ima toliko.

Sejšeli

Govoriti o vremenu na Sejšelima je apsolutno beskorisno. Tokom cele godine temperature je 29 stepeni. Meštani će vam reći sa uživanjem da se na Sejšelima nalazi Edenski vrt – raj na zemlji, gde je Adam jeo zabranjeno voće. Gledajući stalno bašte kako cvetaju i ptice svih vrsta, poverovaćete u ovu legendu.

Ko Čang, Tajland

Koh Chang (u prevodu - "Elephant Island"), je ostrvo Tajlanda u dužini od 30 kilometara. Postoje samo tri reči za temperaturu na ovom ostrvu: "vruće", "kišno" i "kul". "Kul," to je oko 28 stepeni iznad nule.

Cape Verde – Zelenortska ostrva

Nekada su se na piratskom ostrvu prodavali robovi, a danas ljudi dolaze ovde dolaze potpuno dobrovoljno i sanjaju da ostanem ovde zauvek. Suva tropska klima Cape Verde pruža prijatnih 25 stepeni tokom cele godine. Promena godišnjih doba ovde je iz leta… u leto. Jedina razlika: od oktobra do juna je Harmattan vetar koji donosi prašinu iz Sahare.

Dallol, Etiopija

Dallol dolina je nazvana po lokalnim ugašenim vulkanima i starih napuštenih naselja. Prema Ginisovoj knjizi rekorda, to je najtoplije mesto na svetu sa apsolutnim rekordom - prosečnom godišnjom temperaturom od + 34 ºC. Lokalni pejzaži su impresivni: kalijum, mangan, gvožđe, površine toplih izvora i obojene površine u svim duginim bojama.

Kanarska ostrva, Španija

Kanarska ostrva u Španiji zovu "ostrva večnog proleća" sa temperaturom od 20-25 stepeni. Ovo je idealna temperature za kupanje, sunčanje, uživanje u prirodnim lepotama i možete šetati u trendi letnjim haljinama u umerenoj i prijatnoj klimi.

Majami, SAD

Međunarodne poznate ličnosti nisu slučajno i područje u Južnoj Floridi - nazvali "Holiday Village". Jake kiše, sneg ili mraz ne postoji tokom 365 dana u godini. Najapsurdniji poklon koji može pokloniti lokalnim stanovnicima - šal i rukavice. Potrebne su vam dve-tri majice i šorts i dobra krema za sunčanje.

Vinja Del Mar, Čile

Vinja Del Mar, poznat kao vinograd na moru, poznati čileanski centar konstantno zauzima prvo mesto u rejtingu "najbolja mesta za život u smislu klime." "U idealnom slučaju" temperature iznosi 24 stepeni, sa blagim vetrom i romantičnom maglom.

Kartagena, Kolumbija

Možete zamisliti kako je monotona i ekonomična garderoba stanovnike kolumbijske obale: šorts, majice, šortsevi, majice, šortsevi, majice. I kako da žive drugačije, ako je uvek 35 stepeni i svuda oko vas su palme. Neverovatno je da ćete automobilom za nekoliko sati stići u Bogoti, i naći ćete se u jednom od najatraktivnijih kišnih i sivih gradova na planeti. Meštani daju jedni drugima nove kišobrane za sve praznike.

Tahiti

Najbrži način da se zagrejete u lošim vremenskim uslovima je da pogledate fotografije ostrva Tahiti. Odmah postaje toplije. Naći razlike na fotografijama koje su stvorena u različitim mesecima, gotovo je nemoguće.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group