Manna Resort - luksuzno odmaralište koje će vas osvojiti svojim šarmom

Južni Tirol je jedan od najavangardnijih italijanskih regiona u oblasti prirodnih tretmana i u pogledu gostoprimstva.

Na padinama prirodnog parka, Monte Korno, Marija Luisa Mana je stvorila jedinstveno, kosmopolitsko letovalište koje je u savršenom skladu sa okolnim pejzažom, zahvaljujući upotrebi ekoloških materijala kao što su drvo, bakar i staklo. Održivost je glavni prioritet u Manna odmaralištu, a čak i tokom izgradnje vodilo se računa da se što više koriste održivi, reciklažni i lokalni materijali i da se angažuju lokalni i regionalni dobavljači, te je Manna sertifikovano kao klimatski neutralno odmaralište.

Projekat je realizovao arhitekta Klaus Gumerer za Studio Pichler Architects zajedno sa dizajnerom Enrikom Moretijem iz Studio Moretti Interiors i ispunili su želju Marije Luise Mane da stvori „mali deo sveta u uglu Južnog Tirola“. 

Pichler Architects zajedno sa Moretti Interiors, kreirali su izvanredan smeštaj sa uticajima azijskog stila, harmonično uklopljen u prelepu prirodu, na imanju od 12.000 kvadratnih metara brda. Hotel prati konture brda i doline sa terasastim profilom i osigurava da svaka soba ima najbolji mogući pogled na pejzaž. Odmaralište nudi 15 individualno dizajniranih apartmana i junior apartmana, kao i tri brvnare, dva restorana sa vrhunskom kuhinjom, spa i teretanu, kao i centar za komplementarnu medicinu. 

Izgrađeno na pepelu stare pilane, odmaralište Manna ima glavni hotel u kom se nalaze originalne tematske sobe. Afrika, Japan, Rusija, Arabija, Laponija, Francuska i Švedska su samo neke od 15 lokacija koje definišu apartmane ovog odmarališta. 

Tematski apartmani su rođeni iz snažne strasti za putovanjima. Manna tako „obilazi svet“ uranjajući u egzotične ili arktičke atmosfere, od Masai maski Afrike do losovih rogova Laponije, od metropolitskih raspoloženja Njujorka do bliskoistočne dragocenosti sa Tajlanda, primarnog izvora inspiracije za spa prostorije. Crno-zlatni tonovi, mirisne esencije, detalji koji dočaravaju orijentalnu duhovnost: u spa centru počinje unutrašnje putovanje u koren blagostanja, protkano svetlima i parfemima, bojama i melodijama koje dočaravaju magiju jedne zemlje, Tajlanda, koji je po svojoj prirodi utočište za telo i duh.

Spa je izvor čistog blagostanja. Sobe se idealno otvaraju ka spolja zahvaljujući velikim prozorima koji kao da dematerijalizuju granicu između enterijera i zelenila šume koja obuhvata zadnji deo, dok elementi nameštaja i prefinjeni detalji stvaraju fascinantan spoj zapadne i istočnjačke tradicije. U spa centru vas očekuju namenski prostori poput finske saune, parnog kupatila, mediteranskog kupatila, tuševa, zatvorenih i otvorenih bazena, a tu je i mali bio-bazen, veliki elegantni i tihi prostori za opuštanje i deo za osveženje uz biljne čajeve. Spa upotpunjuje veliki prostor posvećen masažama i ritualima, koje majstorski izvodi tim koji dolazi sa Tajlanda, posebno terapeuti, stručnjaci za tajlandske rituale i specifične tretmane koji kombinuju moderne tehnologije sa drevnim tradicijama.

Nedaleko od hotela, nalaze se tri vikendice od 55 do 75m², gde gosti mogu pronaći još više privatnosti i prostora. Dve brvnare ispod upečatljive porfirne stene dele vešto zakrivljeni otvoreni bazen, dok treća brvnara kruniše stenoviti izdanak.

Svi otvoreni prostori Manna odmarališta zavode na prvi pogled. Od bazena do salona duž kanala sa orijentalnim odjecima do jako osvetljenog spa centra, svaki detalj je dizajniran da odvede gosta na emocionalno putovanje gde dizajn postaje oruđe za buđenje čula.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group