Lepote Italije iz ptičije perspektive

Ukoliko ste imali priliku da posetite Italiju, verovatno vam je njena lepota ostala u dragom sećanju.

Italija je veličanstvena, bilo da ste u poseti nekom priobalnom gradu ili krstarite putevima kraj cvetnih livada. Njena bogata istorija daje joj nenadmašan šarm i uvek pokreće nove teme. Na svakom koraku vide se upečatljivi umetnički iskazi vrhunskih umetnika kroz vekove, koji su Italiji podarili neprocenjivu vrednost.

Ali danas vas vodimo na jedno neobično putovanje. Predstavljamo vam Italiju iz ptičije perspektive. Eleonora Casti, italijanski fotograf bavi se ovom umetnošću već duži niz godina. Svojim dronom kako kaže – obišla je ceo svet. Ipak priznaje da ju je 2020. Covid godina ograničila u planiranim avanturama. Ali kako smo svi, pa i ona radili sa onim što nam je bilo pri ruci, ova mlada talentovana umetnica iskoristila je lepote svoje zemlje kao inspiraciju za svoje radove.

Odlučila je da se fokusira na Italiju iz drugog ugla. Njen cilj je bio da napravi reportažu dronom o svim regijama u Italiji, kako bi pomogla svojoj zemlji da se oporavi od teških vremena koja su je zadesila. Iako Italija nije nepoznanica ostatku sveta, ptičija perspektiva joj daje sasvim novi odraz. Predstavlja je u do sad neviđenom svetlu. Bajkoviti predeli, barokna arhitektura i peščane plaže regija Puglia pred vama su danas.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte Italiju kakvu do sad niste videli.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group