Lepota Islanda na vašem dlanu

Pođite sa nama na jedinstveno putovanje do Islanda, destinacije koja na prvi i svaki sledeći pogled oduzima dah.

Prva asocijacija na Island su svakako večiti sneg i led. Ovo najveće vulkansko ostrvo na svetu predstavlja poduhavt za hrabre avanturiste, za sve one koji mogu da vide lepotu ispod naslaga snežnog pokrivača. Pored ekstremno niskih temperatura i surove klime, Island se odlikuje i predivnim pejzažima kakvi se ne mogu videti nigde drugo u svetu. Široka polja koje je stvorila ohlađena lava, bazaltne planine i izvori vrele vode samo su neke od specifičnosti vrednih pomena.

Moćni glečeri i reke koje stvaraju neverovatne krivine, kao i fascinantni vodopadi detalji su koji privlače turiste u velikom broju. Island je destinacija na kojoj priroda ima završnu reč. Upravo neumoljiva klima ne dozvoljava čoveku da podređuje svojim potrebama površinu koju zauzima Island. I baš zbog toga Island zasluženo nosi naziv koji su mu još Vikinzi poklonili – prkosni kraj sveta.

Tokom protekle godine mnogi su rasterećenje od stega povodom karantina pronalazili u kretivnom istraživanju. Među njima je i jedan mladi fotograf, čije je ime Misha Martin, a njena dela uključuju živopisnu kolekciju slika nastalih na Islandu. Ona vas poziva na putovanje koje je daleko iznad turističkog kakvo biste mogli jednom iskusiti posećujući ovu – zaleđenu zemlju. Jarko zelene doline, aktivni vulkani, fjordovi, crne peščane obale zaslužne su za stvaranje avanture života.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte kako izgleda Island kroz objektiv jednog fotografa zaljubljenog u prirodne lepote.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group