Korisni saveti za vreme provedeno na aerodromu prilikom putovanja avionom

Nema sumnje u to da su putovanja avionom zaista uzbudljiva, međutim boravak na aerodromu zna da bude vrlo iscrpljujuće i nezahvalno iskustvo.

Možda ste tokom vaših prethodnih putovanja iskusili neke prilično neugodne stvari na aerodromu dok ste čekali svoj let. S druge strane, ako je ovo vaše prvo putovanjem avionom, verovatno želite da za njega budete maksimalno pripremljeni. Kakva god da je situacija, verujemo da će vam dobro doći saveti koji vam vreme na aerodromu mogu učiniti ugodnijim. Njih vam donosimo u redovima koji slede.

Ponesite sa sobom grickalice – Cene na aerodromu nisu naivne. Kako biste izbegli da plaćate trostruko više za običnu kesicu čipsa ili keksa, najbolje što možete da uradite je da ponesete ono što volite da jedete sa sobom od kuće.

Spakujte praznu flašicu sa vodom – Uvek je poželjno da nosite sa sobom jednu praznu flašicu za vodu, koja vam neće biti oduzeta od strane obezbeđenja i koju možete na aerodromu da napunite vodom u kupatilu kada ožednite.

Prijavite se na svoj let unapred – Kako ne biste čekali u predugom redu na aerodromu, obavezno se pobrinite za to da se prijavite za svoj let online 24h unapred. Štaviše neke avio kompanije dodatno naplaćuju prijavljivanje uživo, što vam je dodatna motivacija da to uradite od kuće.

Obucite se slojevito – Potpuno nevezano za vremenske uslove potrebno je da se obučete slojevito kada planirate let avionom. Na aerodromu može biti u sred leta toliko hladno da ćete zažaliti što ste obukli samo tanku haljinu. Isto važi i za zimske uslove. Slojevito oblačenje će vas spasiti neželjene prehlade.

Nosite sa sobom prenosivi punjač – Nekad se zaista može desiti da čekate satima na aerodromu. Telefon će u tom slučaju biti vaš način da ispunite to vreme. Ali, vrlo lako bi se moglo dogoditi da vas baterija izda u najgorem trenutku. U tom je pogledu mudro da sa sobom nosite prenosivi punjač ako se ispostavi da sve utičnice na aerodromu budu zauzete.

Spakujte laptop na lako dostupno mesto – Prilikom leta avionom, moraćete da izvadite svu elektroniku na uvid obezbeđenju, zbog čega je važno da vam ona bude na dohvat ruke. Zaista je loša ideja da svoj laptop stavite na dno torbe koju nosite jer ćete morati sve svoje stvari da vadite iz nje, dok vas ostali putnici gledaju. 

Fotografišite svoje parking mesto na aerodromu – Deluje prilično smešno, ali zar želite da po povratku sa puta lutate po parking i tražite svoj automobile, jer ste zaboravili gde ste se parkirali. Fotografija parking mesta u telefonu je vaš najbolji prijatelj.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group