Korisni saveti prilikom stopiranja

Najčešće stvari koje deluju prilično opasno, mogu da vam donesu veliku količinu uzbuđenja.

Iako možda ne najsigurnija stvar na svetu stopiranje je svakako pristupačan i zanimljiv način da obiđete ceo svet. Sa rancem na leđima, od željene destinacije deli vas samo dobra volja vozača koji će stati i povesti vas dok stopirate kraj puta.

Međutim, ako preskočite zemlje u kojima stopiranje nije preporučljivo i držite se onih koje se smatraju bezbednim za ovaj vid avanture, možete sebi da obezbedite iskustvo koje ćete pamtiti celog života. U redovima koji slede vam donosimo nekoliko korisnih saveta koji će vam značiti na tom putu.

Uvek putujte u paru – Zaista nije preporučljivo da budete solo stoper. Ovaj vid putovanja je daleko sigurniji ako kraj sebe imate nekog na koga možete da se oslonite.

Držite se prometnih puteva – Istraživanje sveta koji nas okružuje je jedno, ali rizikovanje da stopirate negde van prometnih puteva je nešto sasvim drugo i može vas dovesti u opasnost.

Naučite strane jezike – Ako planirate da stopirate van granica naše zemlje zaista bi bilo dobro da odvojite neko vreme da naučite makar osnovne reči poput “hvala” i “molim” na jeziku koji se u toj zemlji govori.

Verujte svojim instinktima – Ako se neko zaustavi kraj puta i ponudi se da vas poveze, ali kroz vaše telo prođe neki neopisiv osećaj koji vam poručuje da ne ulazite u auto, verujte svojim instinktima. Nikad, ali nikad ih ne ignorišite, jer oni znaju “šta rade”.

Pazite na svoju bezbednost – Ako se dogodi da ipak uđete u auto, ali da se duž puta osetite nelagodno najbrži način da vozača naterate da stane i pusti vas napolje, jeste da odglumite da vam je muka. Nakon što stane iskoristite priliku da se udaljite od automobila što dalje.

Obucite se adekvatno – Imajte na umu da odeća mnogo toga govori o osobi. Nikad ne bi trebalo da stopirate u kratkoj suknjici i top majici, jer bi onaj ko stane da vas poveze mogao da stekne pogrešan utisak o vama. Nastojte da pokrijete svoje atribute i delujete koliko je moguće neprivlačno.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group