Kako priuštiti porodična putovanja?

Da li često vidite druge porodice kako negde putuju i pomislite u sebi „kako mogu sebi to da priušte?“.

Ako je tako, znajte da niste sami, jer mnoge muči isto pitanje. Kada je u pitanju planiranje porodičnog putovanja, svi troškovi koji vas očekuju dovoljno su moćni da vam zadaju jaku glavobolju. Pretpostavićemo da ste prvo pomislili da oni koji bilo gde putuju sa decom, moraju biti vrlo imućni, međutim to nije uvek nužno slučaj.

Ima dosta prosečnih porodica sa skromnim primanjima, koje su otkrile način kako da priušte sebi putovanja koja žele. Sve se svodi na postavljanje prioriteta u životu. Ako želite da putujete, to itekako možete, ali je važno da izbegnete sledeće greške:

Prvo birate destinaciju – Deluje logično: biranje destinacije, datuma i računanje koliko će to da vas košta. Međutim, tako ćete uvek platiti više. Savet je da pokušate obrnutim redosledom. Odredite svoj fond za putovanja, vidite koje su destinacije dostupne u određenom vremenskom periodu, pa onda odaberite gde želite da idete.

Nemate fond za putovanja – Koliko god želeli da vam kažemo da možete da putujete bez novca, nažalost ova aktivnost košta. Ali, ako napravite svoj fond za putovanja iz kog nećete vaditi novac čim vam za nešto drugo zatreba, uvek ćete imati dovoljno za svoje avanture. U celu priču možete uključiti i decu, što je idealan način da ih naučite šta je to štednja.

Birate destinacije koje svi drugi biraju (i kad ih svi drugi biraju) – Iako zaista ima mnogo razloga zbog kojih biste želeli da posetite Barselonu, Pariz i Rim, sa decom u priči sigurno ćete čekati leto za ovu avanturu. Problem je međutim, što i drugi tako misle i što će to biti udarac na vaš novčanik. Umesto toga birajte kraj sezone za putovanja, ili manje popularne destinacije.

Planirate vikend putovanja – Obično planirate svoja porodična putovanja za vikend, zar ne? Polazak u petak i vraćanje u nedelju? Na ovaj način nesumnjivo plaćate više na svakom koraku, od avionskih karata pa sve do smeštaja. Iako je teško uzeti slobodne dane preko nedelje i zbog dece uvek morate da čekate ili raspust ili vikend, ono što će vam daleko više novca uštedeti je putovanje radnim danima. Sredina nedelje je pun pogodak.

Dajete previše novca na smeštaj – Iako je zaista divno boraviti u luksuznom hotelu sa 5 zvezdica, sasvim pristojan smeštaj možete da nađete i u onim sa svega 3 zvezdice. Takođe, mnogi privatni smeštaji mogu da vam obezbede vrlo lep prostor za celu porodicu i to po mnogo povoljnijim cenama od hotelskih.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group