Idete na put? Ovih 5 stvari vam mogu biti od koristi

Pakovanje za putovanje ume da bude stresno. Pod pritiskom i u poslednjem momentu desi nam se da zaboravimo ono najvažnije. Napravite listu i sve neophodne stvari najpre poređajte na vidno mesto pored kofera da biste imali bolji uvid u to šta ćete spakovati.

Koje su to stvari bez kojih ne treba krenuti na put? Šta obavezno mora da se nađe u vašem prtljagu? Kako bi vam pakovanje bilo lako, a putovanje proteklo bez problema, predlažemo vam deset stvari koje morate poneti na putovanje.

Oprema za telefon

Verovali ili ne, mnogi ljudi u poslednjem trenutku zaborave da ponesu neizmerno potrebnu stvar – punjač za telefon. Da se i vama ne bi desila ista neprijatna stvar, napunite telefon pred put i odmah stavite punjač u svoj ručni prtljag.

Ponekad se u autobusu, vozu ili avionu vode razgovori koji su naporni. Da biste izbegli buku koju stvaraju vaši saputnici, uz pomoć slušalica moći ćete da zaglušite zvuke koji vam ne prijaju i uživate u svojoj najdražoj muzici, podkastu ili audio knjizi.

Eksterna baterija sa bežičnim punjenjem takođe će biti brzo i praktično rešenje koje bi vam na putovanju moglo biti od pomoći. Izbegnite stres u situacijama kada nema utičnice pri ruci, a baterija telefona vam se ispraznila dok ste u nekom od prevoznih sredstava i na plaži.

Uređaj za zagrevanje duvana

Na spisak za putovanje stavite i svoj IQOS uređaj, kao i držač i USB kabl za punjenje. Ukoliko ste sa običnih cigareta prešli na uređaj za zagrevanje duvana, često se može koristiti i tamo gde cigarete nisu dozvoljene, a ne stvara pepeo i dim.

Dok uživate na suncu ne zaboravite da IQOS uređaj sklonite u hlad da ne bi došlo do oštećenja. Uz to, proverite kakva su pravila aviokompanije kojom letite kada su elektronski uređaji ovog tipa u pitanju.

Velika marama

Mnoge žene su se uverile u to da je velika marama odličan saveznik na putovanju. Ako vam u automobilu ili autobusu bude pomalo hladno, marama će poslužiti da se njome pokrijete. Takođe, odlično će vas zaštiti od sunca, jer se njome možete prekriti da ne izgorite. Veoma je zgodna da se veže i od nje napravi ležerna haljina za plažu, a njome se može umotati i mokra kosa. Pored toga, marama može poslužiti i da se stavi kao podloga na vrelo sedište.

Kabanica

Koja god da je destinacija u pitanju i koliko god da je najavljivano toplo i suvo vreme, vremenske prilike se lako preokrenu. Zato, budite pripremljeni pa za svaki slučaj spakujte i kabanicu ili kišobran na rasklapanje. Ne zauzimaju mnogo mesta, a mogu vam poslužiti u slučaju kiše. Umesto da sedite u hotelskoj sobi po kišnom danu, moći ćete da obučete kabanicu i odete u šetnju.

Torbica za oko vrata

Poslednja ali ne i najmanje važna stavka na ovom spisku jeste praktično rešenje – torbica koja se nosi oko vrata. U njoj ćete na bezbedan način nositi sve što vam je na putovanju od najvećeg značaja: pasoš, novac, kreditne kartice… U ovoj torbici možete držati i autobuske/avionske karte, vaučere, polisu osiguranja, potvrde o vakcinaciji, vize i najvažnije adrese koje će vam uvek biti pri ruci, a na sigurnom mestu tako da ih ne možete izgubiti.

Da ne biste sate potrošili uzalud gomilajući stvari koje ćete poneti na putovanje, napravite spisak. Na taj način ćete izbeći situaciju da kada dođete na odredište shvatite da ste poneli pregršt nepotrebnih stvari koje tokom boravka nećete ni izvaditi iz kofera ili, u još gorem slučaju, zaključite da vam nešto nedostaje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group