Lifestyle - Putovanja

Čuvajte se ovih prevara kada odete na turističko putovanje

Turisti u najvećem broju slučajeva nisu dovoljno upoznati sa mestima koja posećuju.

Oni se oslanjaju na usluge turističkih vodiča i prospekte koje mogu da kupe na svakom koraku. Međutim običaje i karakteristike lokalnog stanovništva, najčešće spoznaju kada već bude kasno, kada ostanu bez svojih dragocenosti u vidu telefona, fotoaparata, novca, prstenja i sl.

Ne treba globalno lokalno stanovništvo smatrati lopovima i prevarantima. Dok je većina njih sprema da pomogne turistima, ima i onih koji jedva čekaju naivne turiste kako bi ih odžeparili ili prevarili na neki drugi način. Većina prevaranata ima u ovom poslu dug staž i najveći broj turista ni ne sluti da se prevara odigrava nad njima dok nije kasno. Kada bi prevareni turista posmatrao ceo događaj sa strane, verovatno bi shvatio šta se dešava, međutim u trenutku prevare, isti je potpuno nesvestan situacije.

Neke prevare su očigledne, jer kada vam nestane novčanik, primetićete nakon kratkog vremena da ga nema i setićete se sa kim ste bili u kontaktu, dok su druge toliko prefinjene da žrtva možda nikad ni neće shvatiti da je nasamarena. Prevaranti su upoznati osim toga i sa lokalnim zakonima, i znaju vrlo dobro kako da izbegnu sukob sa policijom i priviđenje po pitanju krađe.

Kako bi pomogli turistima da se lakše izbore sa prevarantima u različitim zemljama prenosimo vam bazu podataka koju je sakupila web stranica sa sedištem u Velikoj Britaniji, pod nazivom Just The Flight.

Najpopularnije turističke prevare i lokacije:

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group