Lifestyle - Putovanja

Ako volite da putujete, onda morate posetiti ova mesta

Koja je vaša destinacija iz snova?

Ako bi mogli da birate, gde bi ste putovali? Kaže se da je čovek bogat onoliko koliko ima iskustva, a svaka nova destinacija koju posetimo ostavlja neizbrisiv trag i utisak koji se ne može opisati rečima.

Paris, Francuska

Prvo, sasvim opravdano, je francuski grad Pariz koji se smatra jednim od najromantičnijih gradova na svetu, a retki su ljudi koji nemaju želju da posete ovo mesto. Za ljubitelje francuske kulture, istorije, umetnosti i fotografije, Pariz je trajna inspiracija. Konkretno, ako ste u Parizu, morate posetiti čuveni Ajfelov toranj koji je jedan od najpoznatijih znamenitosti koje grad ima da ponudi.

London, Velika Britanija

London je jedan od najvećih evropskih gradova koji vredi posetiti zbog fantastične i specifične arhitekture, koja je sinonim za evropsku umetnost, ali i za one objekte koji karakterišu grad u pop kulturi kao što su crvene govornice, njihov javni prevoz ili poznate ulice i mesta istorije.

Njujork Central Park, SAD

Bez obzira da li volite ili ne volite Ameriku i dalje vredi da se istraže sva geografska blaga koje nudi ovoj zemlja snova. Prvi na listi je, naravno, Njujork - Big Apple koji danas predstavlja simbol urbane kulture i savremenog života u kome je sve dozvoljeno. Priroda i zelenilo su uvek dostupni. Kada ljudima u Njujorku dosadi modernizam i brzi tempo rada oni dolaze u najpoznatiji park na svetu. Central park je estetski i vizuelno atraktivno mesto sa neverovatnom hortikulturom, koja je uvek puna turista.

Jezero Abraham, Kanada

Sama Kanada je zapanjujuća zemlja, pogotovo ako volite zimu i sneg. U Kanadi obavezno treba da posetite zaleđeno jezero Abraham gde se krije mnoštvo plavih i belih balona, zamrznutih ispod površine. Ovaj fenomen je zapravo rezultat "rada" bakterija koje žive u jezeru, hraneći se algama i onda emituju metan gasove koji su zamrznuti tokom zimi i čine ovaj interesantan prizor.

Blue Lagoon Island

Reč je o najpopularnijoj i najposećenijoj turističkoj atrakciji na Islandu. Meštani su primetili da voda koja dolazi iz geotermalne elektrane za navodnjavanje polja u obliku lavom ima lekovita svojstva za kožu, tako da se vremenom pretvorila u “svetu kadu”. Plava boja nastaje od algi i silikata, a predivno okruženje je čini zaista magičnim mestom.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group