18 najlepših peščanih plaža širom Evrope

Da li ste u potrazi za najlepšom peščanom plažom koju ćete dodati na svoju listu želja?

Možda još uvek ne možemo da putujemo slobodno i uživamo u odmoru koji smo zaslužili, ali možemo da sanjarimo. Istražili smo za vas skrivena mesta širom sveta, i otkrili neke od najdivnijih plaža na kojima biste mogli da raširite svoj peškir.

U Evropi postoji mnogo kilometara neverovatnih plaža, među kojima su neke od najspektakularnijih šljunkovite, a ne peščane. Ali, ako uživate u tome da svoja stopala zaronite u meki pesak i osetite njegovo golicanje po tabanima, želećete da istražujete dalje. Tropske destinacije uglavnom ne sadrže onu vrstu svetlog belog peska, koja se sastoji od zdrobljenog korala i školjki, već su one uglavnom kamenite. Ali, ako znate kuda da pođete, postoji sasvim dovoljno lokacija sa finim mekim peskom i prozirnim morem.

Severna Evropa, a naročito Baltička rivijera i zapadne obale Španije i Francuske skrivaju neke od najlepših peskovitih plaža. Takođe Škotska i jugozapadna Engleska su destinacije kao stvorene za uživanje u predivnim peščanim prostranstvima uz more. Ali, uprkos ovim lepotama, najtoplija i najfascinantnija tirkizna boja mora očekuje vas na Mediteranu.

Ostrva zapadnog Sredozemlja kao što su Majorka, Ibica, Sardinija, Sicilija i Korzika važe za rajske destinacije kojima se protežu nepregledne peščane plaže. Halkidiki, Kipar, pa čak i južna Albanska rivijera, kao stvorena su za nezaboravna iskustva. Kada kompletnom spisku dodate Kanarska ostrva, zaključak je da Evropa zaista ima mnogo peščanih plaže vrednih avanture.

Zavirite u našu galeriju i otrkijte samo deo te lepote.

« 16 17 18 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group