Lifestyle - Putovanja

Neočekivani korona efekat u Italiji

Labudovi su se pojavili u Veneciji, delfini u vodama Sardinije!

Čini se da ograničavanje kontakata i zatvaranje u domovima može dati malo pozitivnog efekta. Pogledajte venecijanske kanale i obalu Sardinije.

Korona virus pustoši širom sveta. Izuzetno loša situacija trenutno se menja uglavnom u Italiji, gde se razbolelo skoro 40 hiljada ljudi. Stanovnici italijanskih gradova se zatvaraju u svoje domove kako bi izbegli infekciju i širenje korona virusa. Izgleda da takva izolacija donosi mnogo dobra prirodi. Ispada da je ograničavanje izlaza uveliko uticalo na čistoću lokalnih voda. Čak su se i dugo neviđene životinje pojavile u njima!  

Već skoro dve nedelje Italijani su u svojim domovima zbog epidemije korona virusa, a turista na ulicama nema. Škole i bioskopi su zatvoreni, a ulice gradova napuštene. Većina stanovnika odmara kod kuće i izlazi samo zbog kupovine koja im je potrebna. Za to vreme, vazduh postaje mnogo čistiji, jer toliko automobila koji emituju zagađivače više nije na ulicama. Život je ponovo došao na neka mesta u slikovitoj zemlji na jugu Evrope. Stanovnici Venecije primetili su da voda u kanalima postaje prozirna i ribe se vraćaju! Poznato je da na to utiče i smanjen saobraćaj brodića i gondola. Međutim, to nije sve. Veličanstveni labudovi su takođe stigli. Zauzvrat, u rimskim fontanama možete sresti patke. Na obali Sardinije, tačnije na obali Kaljarija, možete videti i delfine. Ovo je zaista redak prizor koji nije viđen u Italiji u poslednjih 60 godina.

Neki su čak uspeli da fotografišu i snime video klipove. Pogledajte!

 

chillizet.pl

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group