Ove praznične sezone dajte prioritet toplini i udobnosti svog doma

Neka početak 2023. godine obeleži udobnost i toplina vašeg porodičnog doma...

Ako ste se pitali kako dizajneri svake praznične sezone uspevaju da domove ljudi širom sveta pretvore u najtoplija i najudobnija mesta za život - onda ste došli na pravo mesto. Topli tonovi, duboke bogate boje, glamur i blistavost - to je za početak sasvim dovoljno da se svakodnevnica pretvori u najlepšu novogodišnju i božićnu bajku.

Poenta dekorisanja doma tokom sezone slavlja je mnogo dublja od pukog postavljanja omiljenih ukrasa i ukrašavanja novogodišnje jelke. Glavni cilj je stvaranje toplog porodičnog gnezda koje će omogućiti okupljanje rodbine i prijatelja, a ujedno pomoći da se u svom domu osećate lepo, radosno i ušuškano. Drugim rečima, kraj godine je pravo vreme da uredite svoj prostor po sopstvenim pravilima.

Sveće i dekorativno osvetljenje su idealan način da ukrasite svoj dom tokom praznikaphoto: home-designing

Da bi proces dekoracije doma startovao uspešno, najpre morate razmisliti o svom osvetljenju. Ovo je, bez sumnje, najbrži način da stvorite tu ugodnu atmosferu koju toliko priželjkujete. Stavite toplije sijalice u svoj dnevni boravak, zapalite sveće na kaminu i ne zaboravite da dodate svetlucave lampice na svoju novogodišnju jelku. Večera, razgovori i božićni filmovi izgledaju mnogo magičnije uz sveće, zar ne?

Svetlucanje božićnih svetala širom kuće čini da se dom odmah oseća praznično i toplo. Osim drveta, osvetlite svoju kuću što je više moguće dodatnim svetlima - koristite ih grupisane u vencima, omotajte ih oko stepenica ili prozora. Uostalom, budite kreativni, ovo je prilično jednostavan način da se svaki kutak doma pripremi za novogodišnju proslavu.

Nakon što se pozabavite osvetljenjem, pređite na zamenu tkanina. Ovo je prilično jednostavno: zamenite svoje lagane prostirke za toplu i mekanu ćebad - ovo će vam pomoći da se bolje ušuškate i zagrejete u hladnim noćima. Isto možete uraditi i sa jastucima, tepisima, zavesama... danas na tržištu imate toliko različitih (prazničnih) motiva koji će sasvim sigurno promeniti izgled vašeg doma za tren oka.

Ako već imate kamin, vaša kuća je predodređena da se oseća udobno! Bilo da se loži pravim drvetom ili je tu samo radi predstave, možete lako da doterate ovu fokusnu tačku dnevnog boravka sa nekoliko ključnih božićnih predmeta. Okačite drvene perle, postavite minijaturnu šumu na vrh, napravite svoj papirni venac ili koristite prirodne elemente kao svoju inspiraciju.

Novogodišnja i božićna dekoracija enterijeraphoto: home-designing

Verujemo da ste već pronašli savršenu inspiraciju za ukrašavanje svoje novogodišnje jelke, ali ako se još uvek dvoumite - naš savet je da uvek sledite svoje srce i odigrate na kartu originalnosti. Jedini koristan savet koji vam možemo dati na ovu temu jeste da svoju jelku uskladite sa postojećim kućnim dekorom kako bi sve prostorije izgledale kohezivno i lepo.

Udoban dom znači "uspori i uživaj". Sezona godišnjih odmora ponekad može biti prilično stresna, pa se pobrinite da odvojite vreme za sebe. Napravite svoje omiljene božićne kolačiće, uzmite šolju toplog kakaoa ili omiljeni praznični koktel i opustite se uz dobru knjigu ili omiljeni praznični film. Kad sat otkuca ponoć, zagrlite svoje drage osobe i otvorite poklone - ne postoji bolji način da započnete novu godinu.

Udoban praznični dom spreman za proslavu novogodišnjih i božićnih praznikaphoto: home-designing

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group