48 ideja za ukrašavanje novogodišnje jelke i saveti kako to uraditi na pravi način

Koja li je tajna lepo stilizovanih novogodišnjih jelki?

Svi želimo da ukrasimo novogodišnju jelku kuglicama, ukrasima i svetlima koja su savršeno usklađena sa svečanim i elegantnim enterijerom. Međutim, u stvarnosti je to lakše reći nego učiniti. Ukrašavanje jelke nije nimalo naivan zadatak (posebno za perfekcioniste), ali ako je vaš dom vaš ponos i radost, a jelka središnji deo cele priče, u prazničnoj sezoni valja zasući rukave i krenuti na posao!

Novogodišnje jelke izrađene od vrhunskih materijala pružaju čvrstu i pouzdanu podršku za ukrase. Uvidećete da su visokokvalitetna drvca generalno izdržljivija i da mogu da izdrže ponovnu upotrebu iz godine u godinu, a da pritom zadrže svoj prelep izgled. Odlučite se za tradicionalno drvo, a ne za drvo koje je vođeno trendovima, tako da ne zastari posle nekoliko godina. Dodatan plus - tradicionalni dizajn vam daje savršenu osnovu za slojeve i ukrašavanje po želji.

Unapred osvetljene jelke su praktični favoriti u domaćinstvu jer štedi vreme u raspetljavanju svih tih svetala, međutim, prednost kupovine neosvetljene jelke je što možete odabrati bilo koji stil lampica koji želite. Kada je u pitanju veličina, uvek trebate odabrati drvo koje se uklapa u vaš prostor i ne ostavlja osećaj skučenosti. Ako imate malo prostora na raspolaganju, na tržištu postoje sjajni tanki i mini - primerci koji bi se mogli bolje uklopiti.

Slojevito postavljanje grana pomaže da vaša jelka izgleda punije i prirodnije. Ovo može biti dugotrajan zadatak, ali verujte nam, krajnji rezultat vredan toga. Odvojite svaku granu tako da se rašire kako bi pokrile što je moguće više površine i ne oklevajte da savijate pojedinačne grane kako biste popunili praznine. Drvo pravilnog oblika je privlačan prizor, koliko god vaši ukrasi bili minimalni ili raskošni.

Novogodišnja jelka profesionalnog izgleda ima centralni izgled koji povezuje ukrase zajedno. Odlučivanjem o temi pre nego što odaberete svoje ukrase postavljate ton i dobijate jasnu ideju o tome kako da ukrasite svoje drvo. Kada se odlučite za svoju temu, izaberite paletu boja da biste je oživeli. Na primer, za tradicionalan, ali raskošan izgled, držite se kombinacije crvene i zlatne boje, za skandinavski look poslužiće nijanse bele i meke neutralne boje, a ukoliko želite ledeno hladan izgled sasvim dobro mogu funkcionisati i kombinacije poput plave i srebrne.

Takođe razmislite o materijalima i teksturi: plišane baršunaste kuglice dobro se uklapaju u luksuzno drvo, dok su papirni i drveni ukrasi idealni za svako drveće inspirisano nordijskim ili minimalističkim stilom. No, prva, najvažnija stvar koju treba da uradite kada ukrašavate svoju jelku, jeste da uvek prvo dodate svetla - to je teže uraditi nakon što ste dodali ukrase poput kuglica i venaca.

S obzirom na mnoge ukrase za božićno drvce koje ćete verovatno imati, morate se pobrinuti da sve bude dobro izbalansirano i raspoređeno po vašem ukusu. Rasporedite ukrase sa vrha drveta, a zatim dekorišite prema dnu. Na ovaj način možete lako da proverite svoj dizajn dok kitite svoje drvo. Stručnjaci savetuju da uvek grupišete tri kuglice različitih veličina kako bi se dodao poseban šmek i vizuelna privlačnost.

Još jedan stručni savet je da svoju božićnu jelku obložite ukrasnim trakama, koje će podići estetiku vašeg drveta. Možete koristiti jednu vrstu trake ili par traka kontrastnih tekstura i različitih širina da biste stvorili veći uticaj. Stručnjaci preporučuju korišćenje traka sa ojačanim ivicama, jer ih je lakše oblikovati u petlje, rolne ili mašne.

Odabir pravog vrha za novogodišnju jelku je prelep način da upotpunite dizajnerski izgled vašeg drveta. Obavezno izaberite onaj koji najbolje odgovara vašoj temi i proporciji vašeg drveta, a uzmite u obzir i visinu vašeg plafona. Tradicionalno najpopularniji su vrhovi u obliku zvezde ili anđela, ali postoji mnogo alternativnih dizajna koje možete izabrati za svoj dom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group