Enterijer - Uređenje doma

Kako uklopiti dansku umetnost Hygge u svom domu?

Na danskom jeziku Hygge znači stvaranje ugodne, prijatne i tople atmosfere, kao i uživanje u dobrim stvarima koje život nudi, u društvu dragih ljudi.

Dok jedni Hygge posmatraju kao oblik umetnosti, drugi ga doživljavaju kao jednostavan koncept koji život čini vedrijim i lepšim. Ako pri uređenju svog životnog okruženja želite da u njemu uklopite ovu izvanrednu dansku umetnost, pokazaćemo vam kako to da uradite na jednostavan način.

POTRAŽITE INSPIRACIJU U PRIRODI

Nordijski dizajn je disciplina koja nadahnuće crpi iz mnogih elemenata. Priroda ima veliki uticaj na nju. Duge i hladne zime, kao i malo sunčanih perioda inspiracija su za stvaranje toplog i prijatnog enterijera.

KUĆNA ATMOSFERA

Enterijeri uređeni u nordijskom stilu često izgledaju kao da su bez mnogo truda dovedeni do svog finalnog izgleda. Oni imaju jasan izraz forme bez mnogo detalja. Ovaj dizajn naglašava jednostavnost, eleganciju i praktičnost na nerazmetljiv način. Topla kućna atmosfera koja može biti stvorena uz pomoć nekoliko mirisnih sveća, sve je što vam je potrebno u smiraju dana.

HYGGE UMETNOST

Deljenje udobnosti i topline sa porodicom i prijateljima suština je Hygge umetnosti u Danskoj. Ovaj predivan koncept govori o udobnosti i zajedništvu. Ideja od koje se polazi je okupljanje ljudi koji su vam bitni oko ognjišta i trpeze. Hygge potiče iz sigurnosti i nalazi se svuda oko nas, u materijalima i razigranim detaljima koji imaju estetski kvalitet. Ručno pleteni ćilimi, meko osvetljeje u prostoru kao i udobna fotelja za čitanje, deo su ove priče.

I mada je Hygge teško definisati jer je pojam udobnosti individualan za svakog od nas, ne može se poreći njegova moć koju ima u pogledu poboljšanja života savremenih ljudi.

Ž.J.

Izvor: Decoist

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group