8 brzih i lakih načina da osvežite svoj dom bez mnogo novca

S vremena na vreme, svi osećamo potrebu za promenom u našim domovima, ali ne želimo da trošimo previše novca pa tražimo pristupačnija rešenja.

Na primer, počinjemo da pomeramo nameštaj da promenimo ambijent ili okačimo novu sliku na zid. Postoji mnogo promena koje možete napraviti bez trošenja mnogo novca na uređenje enterijera, a evo nekih od njih:

1. Krečenje

Krečenje je jedan od najlakših i najpristupačnijih načina da transformišete prostorije u vašem domu. Drugačija i vedrija boja odmah može promeniti izgled prostora. Ako nemate dovoljno vremena da sami okrečite ceo stan, možete da ofarbate stolariju - soba će vam izgledati potpuno drugačije i svežije.

2. Kupite neku sliku

Možda ne možete da priuštiti originalnu Pikasovu sliku, ali možete investirati u rad nekog budućeg talenta. Probajte da kontaktirate neki fakultet za umetnost i pitajte da li će se u skorije vreme održati neka izložba slika njihovih studenata. Na taj način ćete uštedeti novac, a sa druge strane ćete imati unikatno delo u svom stanu. Takođe možete otići do obližnje robne kuće i kupiti neku modernu, uramljenu sliku i nećete pogrešiti.

3. Usredsredite se na deo stana u kojem provodite najviše vremena

Dobra, kvalitetna sofa je jako bitna i čini fokusnu tačku svake dnevne sobe. Kupovina jeftine sofe vam se neće isplatiti i tokom vremena će izgledati mnogo starije nego što zaista jeste. Zato uštedite novac na stvarima koje se manje koriste. Potražite jeftine opcije za dekorativne stočiće, taburee i drugi nameštaj.

Takođe treba imati na umu da će vam određeni materijal nameštaja isto uštedeti novac. Ako želite da ukrasite pod tepihom, za veće površine bi najbolje bilo da izaberete tepih nalik na platno, koji je u stvari satkan od vlakana biljke ramije ili jute. Pristupačni su, izdržljivi i dobro se uklapaju uz bilo koji drugi dekor.

4.”Kupujte” u vašem domu

Nekada nije potrebno da kupujete stavri da biste dekorisali prostoriju. Napravite nešto od već postojećih predmeta koje imate. Danas postoji veliki izbor DIY predloga koji će vas inspirisati da od običnih tegli napraviti moderne vaze ili da plastične komade koje ne koristite iskoristite za moderne saksije.

5. Posetite buvljak

Na buvljacima i u antikvarnicama možete pronaći prava mala blaga za svoj dom i dobiti razne ideje za dekorisanje uz pomoć jeftinih i jedinstvenih predmeta. Neki su savršeni takvi kakvi su, dok se drugi lako mogu promeniti i poboljšati uz pomoć farbanja, novih detalja ili svetiljki.

6. Mali akcenti

Za brz i jeftin preobražaj, zamenite kvake i držače u vašoj kuhunji ili kupatilu. Takođe možete promeniti i boju osvetljenja i promeniti njegov položaj u prostoriji. Ukrasite i mesta za sedenje. Novi jastuci su idealan način da ulepšate prostor, a isto tako mogu transformisati sofu u jednom trenutku. Možete ih menjati u odnosu na godišnje doba: na primer u toplim bojama za zimu, a za leto recimo u pastelnim tonovima ili u boji lana.

7. Stvorite prijatnu atmosferu

Mnogi dizajneri enterijera predlažu dodavanje sveća u prostoriju kako bi se napravila opuštajuća atmosfera. Prigušeno svetlo će promeniti čitav izgled sobe i sakriće mnoge mane (ako ih ima). Još jedna dobra ideja je da dom osvežite biljkama, svežim cvećem ili činijom sa voćem. Sve ovo može promeniti raspoloženje, dodati  miris i preneti smisao sezone.

8. Reorganizujte prostor

Možda zvuči previše očigledno, ali ako želite da transformišete sobu bez trošenja ijednog dinara, prvo krenite od reorganizacije prostora. Stilizujte policu tako što ćete aranžirati knjige, kutije i uspomene. Površine držite urednim sa jednim predstavljenim umetničkim delom i cvećem.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group